Sajam Sv.Feliksa i Fortunata – Šišan

Šišan/Sissano, 22. – 24.06.2012.
Šišan je uvijek bio okrenut moru kao i polju, ribi i brodu kao i maslini, lozi i stoci.
Stoga će se od 22. do 24. lipnja manifestacija odvijati prezentiranjem morske i poljoprivredne baštine, od popravka i kalafatiranja batane, kroz pletenje mreže uz zvukove grupe Batana, do likovne škole za mališane.
Subota će biti posvećena radu drevne vršalice i mlina, izložbi najljepših primjeraka stoke, prezentaciji narodnih nošnji te raznim izložbama.
Dodatnu vitalnost vikendu pridat će otvorena vrata Trapanovog vinskog podruma, ponuda restorana „Vela Nera“ i konobe „Le Corte“ na bazi autohtonih jela i po promotivnim cijenama te izlagači i gosti iz Italije, Slovenije i Slavonije koji žele potvrditi dugovječnu multikulturalnost Istre, s naglaskom na eko-proizvodima.
U prekrasnom ambijentu hotela Vela Nera u subotu s početkom u 20 sati započinje glazbeno-plesna večer uz grupu Magnolija i Plesni studio „Rosso Latino“. Dođite i uživajte na latino partiju.
Oni koji žele u dobrom društvu pratiti utakmicu četvrtfinala europskog prvenstva u nogometu to će moći učiniti u Šišanu, ispred crkve, na velikom ekranu, uz ponudu pića i hrane. Poslije utakmice i prije koncerta, na istom će ekranu biti prikazana kratka snimka nekadašnjeg života Šišana.
Info:
Udruga Agro Mladica Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Udruga Magran Ližnjan
GSM: +385 99 736 6996
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti