Sajam Sv.Feliksa i Fortunata – Šišan

sisan sajam

Šišan/Sissano, 22. – 24.06.2012.

Šišan je uvijek bio okrenut moru kao i polju, ribi i brodu kao i maslini, lozi i stoci.

Stoga će se od 22. do 24. lipnja  manifestacija odvijati prezentiranjem morske i poljoprivredne baštine, od popravka i kalafatiranja batane, kroz pletenje mreže uz zvukove grupe Batana, do likovne škole za mališane.

Subota će biti posvećena radu drevne vršalice i mlina, izložbi najljepših primjeraka stoke, prezentaciji narodnih nošnji te raznim izložbama.

Dodatnu vitalnost vikendu pridat će otvorena vrata Trapanovog vinskog podruma, ponuda restorana „Vela Nera“ i konobe „Le Corte“ na bazi autohtonih jela i po promotivnim cijenama te izlagači i gosti iz Italije, Slovenije i Slavonije koji žele potvrditi dugovječnu multikulturalnost Istre, s naglaskom na eko-proizvodima.

U prekrasnom ambijentu hotela Vela Nera u subotu s početkom u 20 sati započinje glazbeno-plesna večer uz grupu Magnolija i Plesni studio „Rosso Latino“. Dođite i uživajte na latino partiju.

Oni koji žele u dobrom društvu pratiti utakmicu četvrtfinala europskog prvenstva u nogometu to će moći učiniti u Šišanu, ispred crkve, na velikom ekranu, uz ponudu pića i hrane. Poslije utakmice i prije koncerta, na istom će ekranu biti prikazana kratka snimka nekadašnjeg života Šišana.

Info:

Udruga Agro Mladica Ližnjan, Zajednica Talijana Šišan, Udruga Magran Ližnjan
GSM: +385 99 736 6996

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja