Šparogada – Zlatna šparoga

sparoge

13.04.2012 – 15.04.2012

Buje, Kaštel
Međunarodno gastronomsko natjecanje

Gourmet manifestacije posvećena šparogama sa raznovrsnim programom i gourmet natjecanjem

Tradicionalna manifestacija Šparogada – Sparisada ove godine održava se od 13. do 15. travnja u Kaštelu u organizaciji Kulturnog društva “Lipa”, Zajednice talijana Kaštel, Boćarskog kluba Kaštel i Mjesnog odbora Kaštel uz pokroviteljstvo Grada Buja i Istarske županije.

Sva tri dana najvaljen je bogat program, a megašprogada je planirana za nedjelju.

Uoči ovogodišnje petnaeste Šparogade, „Zlatna šparoga“ za slijed jela na bazi šparoga dodijeljena je

Restoranu-pizzeriji Aquarius iz Buja, koja je ujedno osvojio i nagradu za pripremu najbolje ocjenjenog jela-sladoleda sa šparogama prelivenog s maslinovim uljem.  Drugoplasirano je Gostišče Ribič iz Seče-Portorož i trećeplasirani je Ristorante Montecarlo iz Trsta (Italija) sa kuharom Emiliom Cukom.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja