Svjetski kongres tradicionalne gastronomije IAGI

IAGI - mint

Umag, hotel Melia Coral, 1. – 4. ožujak 2012.

Svjetski kongres tradicionalne gastronomije IAGI (International meeting of world chefs), iduće godine  održati će se u Umagu od 1. do 4. ožujka u hotelu Melià Coral.

Organizatori kongresa su Udruga kuhara Istarske županije, novinsko-nakladnička kuća Robinson iz Zagreba te dvije revije za gastronomiju Svijet hrane i Food Magazine, a prema najavama očekuju sudjelovanje više od 400 kuhara iz 20-ak zemalja svijeta i Hrvatske.

Na kongresu će se, uz brojne nacionalne i hrvatsku, posebno predstaviti gastronomija Krapinsko-zagorske i Istarske županije, čije su turističke zajednice također dale potporu ovoj manifestaciji.

U dijelu predstavljanja svjetskih regionalnih kuhinja posebno će biti predstavljena gastronomija indijske savezne države Uttar Pradesh, te grčka kuhinja s područja Atene, dok će među stručnim temama biti i one o gastronomskoj baštini, te obrazovanju mladih kuhara i novim trendovima svjetske gastronomije.

R.I. /foto www.mint.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja