Zagreb Chocofest – Zagreb

10.-14. veljače 2012.Trg bana J. Jelačića, Zagreb
Cilj festivala je predstavljanje najboljih domaćih i svjetskih čokoladnih brendova i predstavljanje najnovijih trendova u industriji čokolade.
Organizatori najavljuju i prezentacije proizvoda koji su tradicionalno povezani sa čokoladom (pjenušci, vina, kava, rum, konjak, kozmetika), te prezentacije čokoladnog artizma i gastronomije.
Festival je koncipiran kao petodnevno promocijsko – prodajno događanje, gdje će posjetitelji moći uživati u promociji i kupovini vrhunskih čokoladnih proizvoda, zabavnim programima i nizu popratnih festivalskih aktivnosti koje će biti organizirane u suradnji sa partnerima, izlagačima i sponzorima:
Chocofest gastro klub – čokoladne tematske večeri u poznatim zagrebačkim restoranima
zabavni programi za djecu i odrasle
nagradne igre
Chocofest cooking show – kuhanje uživo pred publikom, gostovanje najpoznatijih domaćih kuhara i slastičara
Chocofest dječji dan – 12.02. djeca biraju najbolju čokoladu festivala
Chocofest Art – skulpture od čokolade -Denis Krašković i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu
Chocofest card – posebna festivalska kartica pogodnosti koja omogućava brojne popuste, degustacije, poklone i dr.
Chocofest knjižara – predstavljanje knjiga o čokoladi, kuharice, recepti
Više informacija na web stranici Chocofesta
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti