Zagreb Wine Gourmet Weekend

ZGWGW screen

Gliptoteka HAZU, Zagreb, 13. do 15. travnja 2012.

Zagreb Wine Gourmet Weekend novi je internacionalni festival vina i hrane koji će se od 13. do 15. travnja 2012. održati u prostorima Gliptoteke HAZU u Zagrebu.
Festival nastavlja tradiciju Zagreb Wine Gourmet Festivala koji je tijekom protekle četiri godine postao jedno od najvažnijih eno-gastro događanja u regiji.
Novost je uključivanje Digitel grupe, vodeće grupacije za marketinšku komunikaciju u regiji, uz uhodanu ekipu Zagreb Wine Gourmet Festivala.
Novi prostor održavanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda – Gliptoteka HAZU , građevina iznimne povijesno –kulturološke vrijednosti, prirodno je mjesto održavanja festivala.

ZGWGW nastavlja tradiciju internacionalnog festivala na kojem će se domaći ljubitelji vina upoznati s pomno odabranim stranim vinima i vinarima, ali i upoznati s najnovijim berbama značajnih domaćih vinara.
Organizatori najavljuju još jednu novost – prateći, zabavni program za koji je zadužena agencija Pepermint, koja se može pohvaliti organizacijom najvećeg regionalnog medijskog festivala Weekend Media Festivala.
Svoj dolazak su najavili brojni svjetski i domaći stručnjaci, koji će sudjelovati u mnogobrojnim panel raspravama, predavanjima i degustacijama.
Budite dio Zagreb Wine Gourmet Weekenda i već danas zabilježite vikend 13.-15.4.
R.I.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja