Zagreb Wine Gourmet Weekend

ZGWGW screen

Gliptoteka HAZU, Zagreb, 13. do 15. travnja 2012.

Zagreb Wine Gourmet Weekend novi je internacionalni festival vina i hrane koji će se od 13. do 15. travnja 2012. održati u prostorima Gliptoteke HAZU u Zagrebu.
Festival nastavlja tradiciju Zagreb Wine Gourmet Festivala koji je tijekom protekle četiri godine postao jedno od najvažnijih eno-gastro događanja u regiji.
Novost je uključivanje Digitel grupe, vodeće grupacije za marketinšku komunikaciju u regiji, uz uhodanu ekipu Zagreb Wine Gourmet Festivala.
Novi prostor održavanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda – Gliptoteka HAZU , građevina iznimne povijesno –kulturološke vrijednosti, prirodno je mjesto održavanja festivala.

ZGWGW nastavlja tradiciju internacionalnog festivala na kojem će se domaći ljubitelji vina upoznati s pomno odabranim stranim vinima i vinarima, ali i upoznati s najnovijim berbama značajnih domaćih vinara.
Organizatori najavljuju još jednu novost – prateći, zabavni program za koji je zadužena agencija Pepermint, koja se može pohvaliti organizacijom najvećeg regionalnog medijskog festivala Weekend Media Festivala.
Svoj dolazak su najavili brojni svjetski i domaći stručnjaci, koji će sudjelovati u mnogobrojnim panel raspravama, predavanjima i degustacijama.
Budite dio Zagreb Wine Gourmet Weekenda i već danas zabilježite vikend 13.-15.4.
R.I.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja