Zašto smo ovisni o industrijskoj hrani
ruj. 28, 2019
Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu

Posljedice prekomjernog unosa soli
kol. 21, 2019
Povišeni krvni tlak – je li problem u previše soli?

Nove MICHELINOVE zvjezdice došle u Hrvatsku!
ožu. 1, 2018
Pelegrini i 360º dobili, a Monte zadržao Michelinovu zvjezdicu

Predstavljamo nagrađenu knjigu o pretilosti Dr. Alessandre Pokrajac-Bulian
sij. 3, 2018
Smršaviti možete samo ako ste spremni promijeniti način života

Istraživanje o prehrambenim navikama
sij. 2, 2018
Hrvati o smrznutoj hrani imaju podijeljena mišljenja

I dok ukupno 98,3% hrvatskih potrošača konzumira smrznutu hranu, oni nisu jednoglasni kada je riječ o kvaliteti smrznute hrane: nešto malo više od polovice, odnosno 52,3% konzumenata, smatra da je smrznuta hrana jednako zdrava kao i svježa, dok njih 47,7% daje niječan odgovor na to pitanje
Po učestalosti konzumacije, najveći… više
Tagovi: istraživanje, kupovina-smrznute-hrane, navike, smrznuta-hranaPo učestalosti konzumacije, najveći… više
Jedinstveno gastro-iskustvo na neobičnoj lokaciji
pro. 5, 2016
The Gypsy Table nakon Dubrovnika stiže u Zagreb

Zanimljivo gastro-događanje The Gypsy Table održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još tajnoj lokaciji.
Ako volite dobru hranu začinjenu prstohvatom iznenađenja ili jednostavno želite izaći na večeru u neki neobičan ambijent, onda ovo “lutajuće” gastro-iskustvo nikako ne smijete… više
Tagovi: Dubrovnik, gypsy-table, što-je-gypsy-table, zagreb20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji
pro. 2, 2016
Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije.
Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu.… više
Tagovi: 2016, filip-savić, najbolji-hrvatski-sommelierPredstavljanje TZ Kvarner u Zagrebu
stu. 27, 2016
Gala večera Kvarner Gourmet u zagrebačkom Apetit Cityju

Na tragu zanimljivih i uspješnih do sada održanih zajedničkih prezentacija kvarnerskih restorana nositelja posebne oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“, koju im u sklopu projekta brendiranja gastronomije u turističkoj ponudi destinacije dodjeljuje Turistička zajednica Kvarnera, nakon ljubljanskog restorana JB, priređeno je gostovanje u poznatom zagrebačkom Apetit City Restaurant & Baru.
Turistička zajednica… više
Tagovi: apetit-city, kvarner-gourmet, tz-kvarnerBelje i Hendal proveli istraživanje o navikama Hrvata prilikom doručkovanja
stu. 23, 2016
Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan, a čak i oni koji nisu tako redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su njegove važnosti.
Sirne i mliječne namaze kupuje gotovo 80 posto kućanstava, a gotovo polovica bira ABC svježi krem sir
Devet od deset građana potvrdilo je da je doručak… više
Tagovi: abc-sir, doručak, hendal, istraživanje, što-hrvati-doručkujuUz Svjetski dan šećerne bolesti
stu. 20, 2016
I prekomjerni unos soli utječe na oboljele od šećerne bolesti

U studenom se obilježava svjetski dan šećerne bolesti uz koji se podiže svijest o važnosti pravilne prehrane za dijabetičare.
Loše prehrambene navike i pretjerana uporaba određenih sastojaka poput soli i šećera štete zdravlju, a posebno dijabetičarima.
Međunarodna dijabetička federacija (InternacionalDiabetesFederation – IDF) procjenjuje da danas u svijetu 415 milijuna ljudi… više
Tagovi: koliko-soli-smiju-dijabetičari, prehrana-dijabetičara, soljenje-hrane-i-šećeraši, unos-soliSvečano otvoreni 12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu
stu. 19, 2016
Vikend prepun mirisa i okusa mladih maslinovih ulja u Vodnjanu

Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) otvorila je u petak u 12 sati svoja vrata za sve posjetitelje koji vole maslinova ulja, posebno ona mlada.
Delicije svih vrsta koje se sljubljuju s maslinovim uljima također su dio bogate gastronomske ponude. Na Danima možete pronaći i sve ono što maslinari, te… više
Tagovi: dani-mladog-maslinovog-ulja, maslinovo ulje, vodnjanNovi turistički proizvod Svetvinčenta
stu. 16, 2016
Priređena prva srednjovjekovna večera u Kaštelu Morosini-Grimani

Spojili smo ljepote Kaštela, gastronomiju s lokalnim proizvodima u oživljenim i moderniziranim menijima srednjeg vijeka, dodali prstohvat avanture s igrom Escape Castle te nezaboravnu energiju i animacije likova iz srednjeg vijeka, poručuju iz Svetvinčenta
Općina Svetvinčenat prepoznaje da suvremeni turizam nije više samo lijepa priroda i sunce, već da moderni… više
Tagovi: istrta, kaštel-morosini-grimani, srednjevjekovna-večera, srednjevjekovni-meni, svetvinčenat, večera-u-kaštelu4. Međunarodni kongres nutricionista u Zadru
stu. 13, 2016
Predstavljene novosti iz svijeta nutricionizma

Cilj Kongresa nutricionista u Zadru je podizanje ugleda nutricionističke struke i snaga multidisciplinarnosti kroz okupljanje nutricionista, ali i svih ostalih stručnjaka koji se u svom radu susreću s problematikom prehrane.
4. Međunarodni kongres nutricionista službeno je otvoren u Zadru u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike … više
Tagovi: kongres-nutricionista, zadarOd A do Z - datulje
stu. 12, 2016
Datulje – voće ukusno kao već zgotovljeni slatkiši

Datulje su osušeni plodovi voćke tropskih i suptropskih krajeva iz porodice palmi koji dolaze u prodaju sa ili bez koštice. Mirisni su, slatki i ukusni – ravni su već zgotovljenim slatkišima!
Vrlo su slatki, jer poput svih vrsta sušenog voća postaju koncentrat sadržaja pa tako prvenstveno šećera.
Datulje daju mnogo… više
Tagovi: datule, datulje, datulje-za-zdravlje, korist-od-datulja, recepti-datulje, što-s-datuljamaIstraživanje magazina "Ja trgovac" i agencije Hendal
stu. 10, 2016
Hrvati jako vole sir, a najviše ga vole u sendviču

Praktično svi stanovnici Hrvatske konzumiraju sir u nekoj od formi u kojoj dolazi ova namirnica (tvrdi i polutvrdi sir, topljeni sir, svježi sir, sirni namaz). Najčešće ga konzumiramo u sendviču, omiljen je pritom tvrdi sir, dok su emmentaler i gouda domaćim potrošačima najdraže vrste sira
Prema istraživanju magazina “Ja trgovac”… više
Tagovi: hrvatska, istraživanje, koji-sir-vole-hrvati, sir