Predstavljamo nagrađenu knjigu o pretilosti Dr. Alessandre Pokrajac-Bulian

sij. 3, 2017

Smršaviti možete samo ako ste spremni promijeniti način života

pokrajac-knjiga pretilost-rez „Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat… više

Istraživanje o prehrambenim navikama

sij. 2, 2017

Hrvati o smrznutoj hrani imaju podijeljena mišljenja

d_grasak2 I dok ukupno 98,3% hrvatskih potrošača konzumira smrznutu hranu, oni nisu jednoglasni kada je riječ o kvaliteti smrznute hrane: ne… više

Jedinstveno gastro-iskustvo na neobičnoj lokaciji

pro. 5, 2016

The Gypsy Table nakon Dubrovnika stiže u Zagreb

Gypsy Table_7 Zanimljivo gastro-događanje The Gypsy Table održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još taj… više

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

pro. 2, 2016

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

somelieri 2016 U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu A… više

Zašto smo ovisni o industrijskoj hrani

stu. 30, 2016

Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu

hamburger
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja provedenom u SAD. Profesor David Kessler, bivši čelnik američke FDA (Food and Drug Administration), koji radi na Sveučilištu u Kaliforniji  tvrdi da su proizvođači hrane stvorili nove kombinacije masnoća, šećera… više
Tagovi: , , , ,

Predstavljanje TZ Kvarner u Zagrebu

stu. 27, 2016

Gala večera Kvarner Gourmet u zagrebačkom Apetit Cityju

DSC_0424
Na tragu zanimljivih i uspješnih do sada održanih zajedničkih prezentacija kvarnerskih restorana nositelja posebne oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“, koju im u sklopu projekta brendiranja gastronomije u turističkoj ponudi destinacije dodjeljuje Turistička zajednica Kvarnera, nakon ljubljanskog restorana JB, priređeno je gostovanje u poznatom zagrebačkom Apetit City Restaurant & Baru. Turistička zajednica… više
Tagovi: , ,

Belje i Hendal proveli istraživanje o navikama Hrvata prilikom doručkovanja

stu. 23, 2016

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan

ABC Junior - dorucak
Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan, a čak i oni koji nisu tako redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su njegove važnosti. Sirne i mliječne namaze kupuje gotovo 80 posto kućanstava, a gotovo polovica bira ABC svježi krem sir Devet od deset građana potvrdilo je da je doručak… više
Tagovi: , , , ,

Uz Svjetski dan šećerne bolesti

stu. 20, 2016

I prekomjerni unos soli utječe na oboljele od šećerne bolesti

dijabetes
U studenom se obilježava svjetski dan šećerne bolesti uz koji se podiže svijest o važnosti pravilne prehrane za dijabetičare. Loše prehrambene navike i pretjerana uporaba određenih sastojaka poput soli i šećera štete zdravlju, a posebno dijabetičarima. Međunarodna dijabetička federacija (InternacionalDiabetesFederation – IDF) procjenjuje da danas u svijetu 415 milijuna ljudi… više
Tagovi: , , ,

Svečano otvoreni 12. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

stu. 19, 2016

Vikend prepun mirisa i okusa mladih maslinovih ulja u Vodnjanu

12DMMU_Mlado maslinovo ulje na degustaciji
Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja (DMMU) otvorila je u petak u 12 sati svoja vrata za sve posjetitelje koji vole maslinova ulja, posebno ona mlada. Delicije svih vrsta koje se sljubljuju s maslinovim uljima također su dio bogate gastronomske ponude. Na Danima možete pronaći i sve ono što maslinari, te… više
Tagovi: , ,

Novi turistički proizvod Svetvinčenta

stu. 16, 2016

Priređena prva srednjovjekovna večera u Kaštelu Morosini-Grimani

Srednjovjekovna vecera u Kastelu Morosini_Grimani Svetvincenat_2
Spojili smo ljepote Kaštela, gastronomiju s lokalnim proizvodima u oživljenim i moderniziranim menijima srednjeg vijeka, dodali prstohvat avanture s igrom Escape Castle te nezaboravnu energiju i animacije likova iz srednjeg vijeka, poručuju iz Svetvinčenta Općina Svetvinčenat prepoznaje da suvremeni turizam nije više samo lijepa priroda i sunce, već da moderni… više
Tagovi: , , , , ,

4. Međunarodni kongres nutricionista u Zadru

stu. 13, 2016

Predstavljene novosti iz svijeta nutricionizma

Članice organizacijskog i znanstvenog odbora
Cilj Kongresa nutricionista u Zadru je podizanje ugleda nutricionističke struke i snaga multidisciplinarnosti kroz okupljanje nutricionista, ali i svih ostalih stručnjaka koji se u svom radu susreću s problematikom prehrane. 4. Međunarodni kongres nutricionista službeno je otvoren u Zadru u hotelu Falkensteiner Club Funimation Borik pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike više
Tagovi: ,

Od A do Z - datulje

stu. 12, 2016

Datulje – voće ukusno kao već zgotovljeni slatkiši

dreamstime_datulje
Datulje su osušeni plodovi voćke tropskih i suptropskih krajeva iz porodice palmi koji dolaze u prodaju sa ili bez koštice. Mirisni su, slatki i ukusni – ravni su već zgotovljenim slatkišima! Vrlo su slatki, jer poput svih vrsta sušenog voća postaju koncentrat sadržaja pa tako prvenstveno šećera. Datulje daju mnogo… više
Tagovi: , , , , ,

Istraživanje magazina "Ja trgovac" i agencije Hendal

stu. 10, 2016

Hrvati jako vole sir, a najviše ga vole u sendviču

sir na spagici
Praktično svi stanovnici Hrvatske konzumiraju sir u nekoj od formi u kojoj dolazi ova namirnica (tvrdi i polutvrdi sir, topljeni sir, svježi sir, sirni namaz). Najčešće ga konzumiramo u sendviču, omiljen je pritom tvrdi sir, dok su emmentaler i gouda domaćim potrošačima najdraže vrste sira Prema istraživanju magazina “Ja trgovac”… više
Tagovi: , , ,

Kampanja PricelessCauses u partnerstvu s UN

stu. 7, 2016

Hrvati doniraju preko 200.000 školskih obroka – priključite se!

Mastercard WFP_znanstvenica
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi, a kampanju u Hrvatskoj podržao je i pisac Hrvoje Šalković U okviru svoje kampanje PricelessCauses i u partnerstvu s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World FoodProgramme; WFP), Mastercard i… više

Najveće ocjenjivanje merlota i cabernet sauvignona na svijetu

stu. 6, 2016

Vina Belje dobila još jednog šampiona – Cabernet sauvignon

Vina Belje CS merlot s medaljom-rez
Svjetsko ocjenjivanje vina sorti cabernet sauvignon i merlot pod nazivom “Emozioni dal mondo: Merlot e Cabernet insieme” održava se svake godine tijekom listopada u talijanskom Bergamu. Riječ je o ocjenjivanju na koje se prijavljuje puno hrvatskih proizvođača koji u svom portfelju imaju crni sortiment jer su nagrade iz Bergama cijenjene… više
Tagovi: , , , ,