Vodeći talijanski chefovi za Guinnessa

205 kg tortellina za 1900 uzvanika

tortellini-costa favolosa

Gala večera pripremljena je na novom, trenutno najvećem talijanskom cruiseru Costa Favolosa u čast proslave 150. godišnjice ujedinjenja Italije

Dvojica poznatih talijanskih chefova prihvatili su ponudu da prirede veliku gala večeru povodom krštenja broda Costa Favolosa u Trstu, trenutno najvećeg cruisera koji plovi pod talijanskom zastavom.

Gala večerom na novom cruiseru ujedno je proslavljena i 150. godišnjica ujedinjenja Italije, a posebnu draž ovom događaju donio je i ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, zahvaljujući trudu i vještini chefova Massima Botture i Carla Cracca (obojica ovjenčani Michelinovim zvijezdama), koji su među ostalim delicijama ručno pripremili čak 205 kilograma anolina (tortellina) za 1900 uzvanika.

‘Do 1000 gostiju sam uspio doći, ali 1900 za mene je bio pravi izazov’, izjavio je Carlo Cracco, chef  i vlasnik milanskog restorana Cracco, koji je karijeru započeo 1986. u restoranu “Gualtiero Marchesi” (Milano), prvom restoranu u Italiji koji je dobio tri Michelinove zvijezde. I njegov kolega, Massimo Bottura iz restorana Francescana u Modeni složio se da je u svojoj karijeri po prvi puta pripremao večeru za toliki broj uzvanika.

S obzirom na prigodu, proslavu 150. godišnjice ujedinjenja Italije, chefovi su pripremili meni u čast svojim korijenima, pa se tako pored spomenutih anolina (tortellina), spravljenih bez vrhnja, u kremici od parmezana odležanog 36 mjeseci u vodi i emulziji, našla maštovita varijanta salate Caprese, marinirani žumanjak sa zelenim šparogama, teleći medaljoni u umaku od tunjevine s kaparima i celerom, sicilijanska cassata s ricottom, pistacijom i kandiranim trešnjama…

Na kraju večere gostima je posluženo 3000 finih pralina, koje je izradio slastičar iz Torina Fabrizio Galla.

 

autor: M.Matković

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Feskos Thaonos u pripremi deserta

Sous chefovi restorana s 3...

Sous chefovi uglednog danskog restorana s tri Michelinove zvijezdice Geranium iz Kopenhagena, jednog od 50 najboljih na svijetu, Fesk…

spaghetti bolognese

Talijanski kuhari u borbi za...

U 50 gradova svijeta 450 talijanskih chefova spravljalo je ovo tradicionalno talijansko jelo s pravim sastojcima jer neodgovorni kuha…

Silvia Baracchi-1

Gastronomskim djelom Zagreb...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend uz vrhunska vina nudio je i raznolike gastronomske doživljaje. Uz dvadesetak izlagača del…

mc2-petra i Nans Gaillard

Kuhar iz jednog od vodećih...

Nans Gaillard koji se u Izazovu šefa kuhinje suprotstavio Petri Plantak  radi u restoranu kojeg krase dvije Michelinove zvjezdice …