Dubrovačka trpeza 2011.
Stol pun delicija duži od sto metara oduševio goste na Stradunu

Jedinstvena eno-gastromanifestacija u Dubrovniku na kojoj se moglo uživati za desetak kuna
Dubrovčani i njihovi gosti, u utorak, 15. studenoga svjedočili su vrhunskom umijeću kuhara i slastičara iz šezdesetak ponajboljih hotela i restorana ovog kraja.
U sklopu jedinstvene eno-gastro manifestacije „Dubrovačka trpeza“ duž Straduna postavljen je stol duži od stotinu metara na kojem su se mogle kušati delicije ovog kraja, ali i vina koja su donijeli poznati vinari s Pelješca, Korčule i iz Konavala.
Poseban su interes izazvale neretvanske jegulje i žabe, kao i stonska torta od makarula posuta slatkim zrnima šipka, koju je priredila Jelena Ficović.
Pažnju gostiju privukla je i torta od dubrovačkih ljutih naranči i bijele čokolade koju su predstavili kuhari Valamar Lacromea.
Jela i vina mogla su se probati po cijeni od 15 odnosno 10 kuna pa ne čudi što je nakon poziva Dragutina Ranogajeca, predsjednika HOK-a “krenimo s riječi na jela” stol s delicijama brzo “počišćen”.
Sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe, za pomoć stradalom učeniku Turističke i ugostiteljske škole Damiru Đuriću.
D.Smoković /foto: www.dubrovnik-turistinfo.com