Dubrovačka trpeza 2011.

Stol pun delicija duži od sto metara oduševio goste na Stradunu

dubrovacka trpeza

Jedinstvena eno-gastromanifestacija u Dubrovniku na kojoj se moglo uživati za desetak kuna

Dubrovčani i njihovi gosti, u utorak, 15. studenoga svjedočili su vrhunskom umijeću kuhara i slastičara iz šezdesetak ponajboljih hotela i restorana ovog kraja.

U sklopu jedinstvene eno-gastro manifestacije „Dubrovačka trpeza“ duž Straduna postavljen je stol duži od stotinu metara na kojem su se mogle kušati delicije ovog kraja, ali i vina koja su donijeli poznati vinari s Pelješca, Korčule i iz Konavala.

Poseban su interes izazvale neretvanske jegulje i žabe, kao i stonska torta od makarula posuta slatkim zrnima šipka, koju je priredila Jelena Ficović.

Pažnju gostiju privukla je i torta od dubrovačkih ljutih naranči i bijele čokolade koju su predstavili kuhari Valamar Lacromea.

Jela i vina mogla su se probati po cijeni od 15 odnosno 10 kuna pa ne čudi što je nakon poziva Dragutina Ranogajeca, predsjednika HOK-a “krenimo s riječi na jela” stol s delicijama brzo “počišćen”.

Sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe, za pomoć stradalom učeniku Turističke i ugostiteljske škole Damiru Đuriću.

D.Smoković /foto: www.dubrovnik-turistinfo.com

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

rozalija i ivana (1 of 1)

Rozalija Neralić i Ivana...

Državna prvakinja u kuharstvu za 2014. godinu je Rozalija Neralić, kuharica restorana Cvjetno naselje, SC Zagreb, a Državna prvaki…

Dani čokolade 2012

Opatijske Dane čokolade...

Tortu Lungomare osmislila je Marina Prijatelj, a stilizirana  je da oblikom podsjeća na popularnu opatijsku obalnu šetnicu Sveč…

DHK 2011 - ljudi - 017

Dani hrvatskog kulinarstva...

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike, a u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza od 30. studenog do 05. prosinca u ho…

dubrovacka trpeza

Dubrovačka trpeza

Stradun, 10.11.2012.  od 12 sati Duž Straduna bit će postavljeni stolovi na kojima će se predstaviti ponuda velikog broja dubrova…