Slavni zagrebački hotel ima novu šeficu kuhinje

Ana Grgić – prva žena na vrhu kuharske piramide Regent Esplanade

ana grgić promo

U Esplanadi je prošle sve stepenice od  volontiranja 1999. i suradnje s Ivicom Štrumlom, Marcom Fontanelleom i Jeffreyjem Jamesom Vellom do samog vrha – pozicije “chef de cuisine luksuznog Zinfandel’sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa

Ana Grgić kuhala je već za Bona Voxa, Davida Beckhama, Josea Carrerasa, Stinga, Shakiru, Sade, Ronalda i Princa Alberta, ali nema sumnje da će u njezinim jelima uživati još mnoge poznate i slavne osobe.

Ana je, naime, nova šefica kuhinje zagrebačkog hotela Regent Esplanade.

Mlada chefica, rođena u Brčkom 1980., a u Zagreb je sa sestrom došla 1992. godine kao izbjeglica iz bosanskog ratnog vihora, a samo sedam godina kasnije, 1999. nakon završenog školovanja (Srednja ugostiteljska škola) ispunio joj se prvi san – da radi u Esplanadi.

Prvih šest mjeseci radila je kao volonter, bez plaće pa prošavši sve stepenice i radeći uz Ivicu Štrumla, Marca Fontanellea i Jeffreyja Jamesa Vellu dogurala na sam vrh, kao prva žena šefica kuhinje (chef de cuisine) u slavnoj povijesti hotela Regent Esplanade.

Posljednje tri godine Ana Grgić radila je kao Vellina zamjenice te je zbog visokog nivoa znanja, profesionalizma i kulinarskih vještina preuzela vođenje kuhinje oba restorana, luksuznog Zinfandel’sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa.

Ana Grgić neko se vrijeme usavršavala i u vrhunskim svjetskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama pa je radila i kod poznatih chefova poput Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu te kod Christiana Lohsea u berlinskom Fisher’s Fritzu.

U jednom razgovoru za Jutarnji list Ana Grgić pohvalila se da je prvo jelo skuhala s 12 godina i bila je to piletina s krumpirom, dok se danas divi molekularnoj kuhinji. Kao najdraže kuhare izdvojit će Jeffreya J. Vellu i Yvesa Mattagnea, a od TV zvijezda favorit joj je Heston Blumenthal.

Omiljena jela, osim piletine s krumpirom su joj rižoti i tjestenine kao i riblja jela među kojima preferira svježu tunu.

D.Smoković

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

POBJEDNICI

Titulu 'Chtefa zagorskog...

U srijedu, 29. listopada 2014. godine u hotelu Well, u Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje „Chtefa Zagorskog chefa“, velik…

tjedan restorana

Kreće 9. Tjedan restorana...

I ove jeseni uživajte u fantastičnim jelima uz dobro društvo. Gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 3. do…

Silvia Baracchi-1

Gastronomskim djelom Zagreb...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend uz vrhunska vina nudio je i raznolike gastronomske doživljaje. Uz dvadesetak izlagača del…

tea mamut i palfi

Marko Palfi glatko izgubio...

Tea Mamut, slastičarka koja je skupljala iskustvo u brojnim restoranima s Michelinovim zvjezdicama bila je nepremostiva prepreka za…