Slavni zagrebački hotel ima novu šeficu kuhinje
Ana Grgić – prva žena na vrhu kuharske piramide Regent Esplanade

U Esplanadi je prošle sve stepenice od volontiranja 1999. i suradnje s Ivicom Štrumlom, Marcom Fontanelleom i Jeffreyjem Jamesom Vellom do samog vrha – pozicije “chef de cuisine“ luksuznog Zinfandel’sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa
Ana Grgić kuhala je već za Bona Voxa, Davida Beckhama, Josea Carrerasa, Stinga, Shakiru, Sade, Ronalda i Princa Alberta, ali nema sumnje da će u njezinim jelima uživati još mnoge poznate i slavne osobe.
Ana je, naime, nova šefica kuhinje zagrebačkog hotela Regent Esplanade.
Mlada chefica, rođena u Brčkom 1980., a u Zagreb je sa sestrom došla 1992. godine kao izbjeglica iz bosanskog ratnog vihora, a samo sedam godina kasnije, 1999. nakon završenog školovanja (Srednja ugostiteljska škola) ispunio joj se prvi san – da radi u Esplanadi.
Prvih šest mjeseci radila je kao volonter, bez plaće pa prošavši sve stepenice i radeći uz Ivicu Štrumla, Marca Fontanellea i Jeffreyja Jamesa Vellu dogurala na sam vrh, kao prva žena šefica kuhinje (chef de cuisine) u slavnoj povijesti hotela Regent Esplanade.
Posljednje tri godine Ana Grgić radila je kao Vellina zamjenice te je zbog visokog nivoa znanja, profesionalizma i kulinarskih vještina preuzela vođenje kuhinje oba restorana, luksuznog Zinfandel’sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa.
Ana Grgić neko se vrijeme usavršavala i u vrhunskim svjetskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama pa je radila i kod poznatih chefova poput Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu te kod Christiana Lohsea u berlinskom Fisher’s Fritzu.
U jednom razgovoru za Jutarnji list Ana Grgić pohvalila se da je prvo jelo skuhala s 12 godina i bila je to piletina s krumpirom, dok se danas divi molekularnoj kuhinji. Kao najdraže kuhare izdvojit će Jeffreya J. Vellu i Yvesa Mattagnea, a od TV zvijezda favorit joj je Heston Blumenthal.
Omiljena jela, osim piletine s krumpirom su joj rižoti i tjestenine kao i riblja jela među kojima preferira svježu tunu.
D.Smoković