Veliki uspjeh autorice bloga Ever the Nomad

Anja Mutić dobila prestižnu nagradu za tekst o istarskim tartufima

anja mutic

Međunarodno udruženje pisaca o hrani, vinu i putovanjima, IFWTWA za 2011. nagradilo je tekst Anje Mutić “Falling in Love with Truffles on Croatia’s Istrian Peninsula”

Veliko priznanje struke nedavno je stiglo na adresu Anje Mutić, zagrebačke autorice i suradnice tjednika Forum s prebivalištem u New Yorku.

Anja Mutić, kako javlja portal istria-gourmet dobila prestižnu nagradu Međunarodnog udruženja pisaca o hrani, vinu i putovanjima, IFWTWA za 2011., i to upravo za izvanredni tekst o istarskim tartufima.

Hrvatska turistička novinarka i svjetski putopisac u oštroj konkurenciji pisaca i autora iz cijeloga svijeta, trijumfirala je u kategoriji radova profesionalnih novinara.

U nagrađenom ostvarenju pod naslovom Falling in Love with Truffles on Croatia’s Istrian Peninsula, autorica živopisno predstavlja istarski krajolik te kroz široki spektar likova, od dobavljača do glavnih kuhara, karakterizira tartufe kao regionalno kulinarsko bogatstvo.

Ovo nije prvi puta da Anja Mutić promovira svojim tekstovima Istru jer je ona već tekstovima i fotografijama doprinijela uvrštenju istarskog poluotoka na glasoviti Lonely Planetov popis najpoželjnijih svjetskih destinacija.

Maralyn Hill, predsjednica IFWTWA-e istaknula je kako su ove godine radovi natjecatelja bili iznenađujuće kvalitetni. Osim jednogodišnjeg članstva u IFWTWA-i svih članskih povlastica, dvoje nagrađenih autora dobit će certifikat, novčanu nagradu, intervju na postaji Blog Talk Radio, objavu rada u online časopisu IFWTWA-e Global Writers te njegovu dalekosežnu distribuciju.

Za Istru su to odlične vijesti jer će kvalitetan i atraktivan tekst o istarskim tartufima u narednom razdoblju dobivati veliku pažnju – kako u stručnim krugovima novinara i putopisaca, tako i među putnicima, turistima i ostalom publikom.

Anja Mutić je svojim dosadašnjim fotografijama i autorskim radovima dala značajan doprinos eksponiranju Istre kao poželjnog turističkog odredišta. U tom kontekstu eminentniji su članak o Istri kao svjetskom nalazištu tartufa, objavljen u časopisu Wine Enthusiast Magazine i u The Washington Postu 2010. godine, te članak Istria: The Heart of Croatia objavljen na web stranicama Lonely Planeta u kojem ističe prirodne ljepote i sklad ruralnog turizma Istre.

Za takvo promoviranje Istre i njezinih autohtonih bogatstava, autorica je 2010. godine nagrađena Zlatnom kozom od strane Turističke zajednice Istarske županije.

R.I./ fotografija preuzeta s bloga Anje Mutić – Ever the Nomad

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

umag 2014 predjela

Umaška svečanost za gurmane...

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, predstavljen je Istria Gourmet Fes…

švoji-tz istra

Dani švoja

Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje, 19.10.2013. – 30.11.2013. Gastronomska manifestacija Turističke zajednice Umaga, Novigr…

World Wine Guys

World Wine Guys u Umagu:...

Svjetski poznati vinski dvojac, Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznatiji kao World Wine Guys gosti su 24. Vegeta Croatia Opena. U svom tre…

istarski prsut

Najsadržajniji Istria...

Uoči početka 24. Vegeta Croatia Opena koji će se u Umagu održati od 18. do 28. srpnja, predstavljen je četvrti Istria Gourmet Festiv…