No Reservations: Emitirana 'hrvatska' epizoda

Anthony Bourdain: Ako niste bili u Hrvatskoj – vi ste idioti

bourdain insert

Emitiranjem treće epizode ovogodišnje sezone No Reservations na Travel Channelu u kojoj je slavni Bourdain nahvalio hrvatsku obalu i gastronomiju hrvatski je turizam dobio do sada neviđenu promociju u svjetskim okvirima

„Ako niste bili ovdje – vi ste idioti“ ključna je rečenica koju je izgovorio slavni kuhar i putopisac Anthony Bourdain u „hrvatskoj“ epizodi svog putopisno-kulinarskog showa „No Reservations“ koja je konačno prikazana 23. travnja na kanalu Travel Channel.

Treća epizoda osme sezone popularne Bourdainove serije „No Reservations“ najbolja je moguća reklama za hrvatsku gastronomiju i turizam u cjelini jer svjetski poznati gastro putopisac punih 40 minuta slavi hranu, vino i ambijent hrvatske obale od Istre do Dalmacije.
Hrvatska je nova velika, važna destinacija na svjetskoj gastro karti uvjeren je Bourdain koji priznaje da do dolaska na snimanje o našoj zemlji nije imao pojma.

Ako niste bili u prilici gledati Travel Channel, Bourdainove laude hrvatskoj gastronomiji možete pogledati i ovdje.

Anthony.Bourdain.No.Reservations – Croatian Coast
Pod egidom „očekujte neočekivano“ Bourdain je za potrebe snimanja nove sezone obišao 15  zemalja na šest kontinenata pri čemu je prvi puta navratio i u Hrvatsku, o čemu smo već pisali.

Bourdain je, podsjetimo, u Hrvatsku doputovao početkom listopada 2011. i najprije se u društvu svog domaćina Mate Jankovića uputio u Istru.

Tamo je kušao tartufe iz Motovunske šume, kamenice iz Limskog kanala i otišao u ribolov s kuharom iz Bateline, Davidom Skokom.

U rovinjskom restoranu Wine Vault chef  Tom Gretić Bourdainu je servirao carpaccio od vrganja sa želeom od crvenog luka uz Tomčev Rajnski rizling. Uslijedio je consome od fazana i gusja jetra uz bijeli Claijev Ottocento, a nastavilo se s roladom od zeca i fazana, palentom i kestenima, uz što je serviran crni pinot Vlade Krauthakera. Vrhunac je uslijedio uz srneće sedlo i Roxanichev teran iz 2006. (magnum!).

Kasnije je Anthony Bourdain krenuo na Pag i posjetio  Boškinac gdje je kušao lokalne specijalitete, paški sir i pašku janjetinu nakon čega se zaputio dalje prema jugu.

Detalje o hrvatskoj epizodi, Bourdainovoj itinerer, galeriju fotografija i popis restorana koje je posjetio možete pogledati ovdje, na stranici Travel Channela.

I.Zidar/ foto: insert iz epizode Anthony.Bourdain.No.Reservations – Croatian Coast

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

gretic

Tom Gretić rijetko gleda...

U Hrvatskoj smo sluge smrznutog, konzerviranog i polugotovog – smatra Gretić demistificirajući pritom i mit o odličnim hrva…

andrija new look

Andrija Prostran i Marina...

U eliminacijskom Testu osjetila kandidati su trebali prepoznati 21 sastojak u tripicama alla fiorentina što je za Andriju bila nemogu…

andrija new look

Masterchef: Show važniji od...

Pobjednik večeri u kojoj se kuhalo “zdravo i jeftino” bio je Marko Palfi, ali mu je show ukrao Andrija Prostran koji je obri…