Završena 12. smotra rakija u Humu

Apsolutni pobjednik smotre rakija u Humu je Maurizio Radovan

rakija istra

Maurizio Radovan osvojio je prva mjesta u čak tri kategorije: za najbolju bisku, najbolju rakiju od rute (rude) i za najbolju brinjevaču

Pod sloganom “Domaća rakija je naša medižija” (Domaća rakija je naš lijek), 12. smotra domaćih rakij, okupila je 47 proizvođača iz Istarske i Primorsko goranske županije, Dalmacije i Zagreba, sa 109 uzorka rakija od grožđanog dropa, dijelom i aromatiziranih s ljekovitim travama i raznim voćem poput grožđa ili smokvi.

Zbog doprinosa u popularizaciji rakije, za princa od istrijanske rakije proglašen je Elvino Prodan, a za princezu Michela Blagonić.

Maurizio Radovan iz Višnjana svojom biskom osvojio je veliku platinastu povelju za najbolju rakiju u Istri 2012. Godine, a njemu je ujedno pripalo i prvo mjesto u kategoriji biske ispred  OPG Jermaniš  i Franka Gržinića iz Brnobići.

U kategoriji rakije od rute (rude) pobjednik je također Maurizio Radovan iz Višnjana, drugi je OPG Madalen iz Umaga, a treći Raul Krpan iz Rijeke.

Najbolju običnu rakiju napravio je Luka Šegon iz Novigrada, a slijede ga Miroslav Balog iz Rijeke i Damir Mihelić iz Novigrada.

U kategoriji voće u rakiji prvo mjesto osvojio je P. T. O. Loris iz Medaki, Sv. Lovreč, drugo mjesto obitelj Zidarić iz Lindara, a treće Nenad Perušić iz Rijeke.

Najboljom rakijom s travama, voćem ili šumskim plodovima proglašena je ona Marinka Banovca iz Sv. Petra u Šumi, ispred rakije Izabell Šimac iz Pazina i Aure iz Buzeta.

U kategoriji medenice prvo mjesto osvojio je Marinko Banovac iz Sv. Petra u Šumi, a drugo firma Suza T. B. iz Matulja.

Najbolju šljivovicu-krekovicu ima Miro Petohleb iz Buzeta, a slijede ga obrt Đanić iz Podgorača i Luciano Jerončić iz Pazinskih Novaki.

Među brinjevačama – smričkama prvo mjesto osvojio je Maurizio Radovan iz Višnjana, drugo Bernardis Denis iz Umaga, a treće obitelj Zidarić iz Lindara.

Prvo mjesto u kategoriji voćnih destilata pripalo je obrtu Đanić iz Podgorača, drugo mjesto Daliboru Mladeniću iz Viškova, a treće mjesto Mihaelu Perušiću iz Rijeke.

(g) foto TZ Istra

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

hum -tz istra

Smotra istarskih rakija

Hum, 30.10.2016. 17. smotra istarskih rakija Najveći broj proizvođača rakije na tradicionalan način nalazi se u sjevernoj i sredi…

abc sir

ABC svježi krem sir dobio...

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu ABC sir tvrtke Belj…

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…