Kongres mediteranske kuhinje u Napulju

Barbieri predstavlja Hrvatsku u Napulju bogatom maneštrom od leće

andrej barbieri

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja

Andrej Barbieri, chef poznatog restorana Bevanda, predstavljat će Hrvatsku na Kongresu mediteranske kuhinje koji će se od 13. do 15. listopada održati u Napulju.

Kongres koji ima za cilj očuvanje i promociju mediteranske gastronomske tradicije i namirnica okuplja 12 kuhara iz 12 mediteranskih zemalja i 12 talijanskih kuhara.

Barbieri će se predstaviti bogatom maneštrom od leće s hobotnicom, zagorskom guščjom jetrom, crnim tartufom i mesom svinje u tri izvedbe (Istarski pršut, Slavonski kulen i krvavice) i time u jednom jelu obuhvatiti autohtone namirnice nekoliko hrvatskih regija.

Ovim jelom on će predstaviti i filozofiju koju zastupa u Bevandi, vlastitu interpretaciju klasičnih jela temeljenih na svježim namirnicama kontinenta i mora.

Kongres će se održati na brodu Tirrenia usidrenom u napuljskoj luci, a kuhari će svoja jela pripremati u ugostiteljskoj školi Dolce&Salati di Maddaloni u zaleđu ovog talijanskog grada.

(r)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kongres nutricionista

4. Međunarodni kongres...

4.Međunarodni kongres nutricionista 11.-13. studenog 2016. Zadar, hotel Falkensteiner Funimation Borik Međunarodni kongres nut…

deniz zembo-rez

Zvijezde kuhinje i ove godine...

U sklopu događanja vodećeg eno-gastro festivala Dalmacije, Dalmacija Wine Expa, po treći put će se održati događanje “Zv…

istanbul hrvatska rez

Hrvatskoj pet medalja na...

Nacionalni tim Hrvatske u sastavu Sabina Jalšić, Maja Mačković i Josip Carević koji se natjecao u kategoriji Team Grand Prix osvoj…

MC2-barbieri - marina3

Marina dobrim kuhanjem...

Gostujući chef Andrej Barbieri oduševio je svojom susretljivošću i spremnošću da pomogne „protivnici” savjetima te j…