Kongres mediteranske kuhinje u Napulju
Barbieri predstavlja Hrvatsku u Napulju bogatom maneštrom od leće

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja
Andrej Barbieri, chef poznatog restorana Bevanda, predstavljat će Hrvatsku na Kongresu mediteranske kuhinje koji će se od 13. do 15. listopada održati u Napulju.
Kongres koji ima za cilj očuvanje i promociju mediteranske gastronomske tradicije i namirnica okuplja 12 kuhara iz 12 mediteranskih zemalja i 12 talijanskih kuhara.
Barbieri će se predstaviti bogatom maneštrom od leće s hobotnicom, zagorskom guščjom jetrom, crnim tartufom i mesom svinje u tri izvedbe (Istarski pršut, Slavonski kulen i krvavice) i time u jednom jelu obuhvatiti autohtone namirnice nekoliko hrvatskih regija.
Ovim jelom on će predstaviti i filozofiju koju zastupa u Bevandi, vlastitu interpretaciju klasičnih jela temeljenih na svježim namirnicama kontinenta i mora.
Kongres će se održati na brodu Tirrenia usidrenom u napuljskoj luci, a kuhari će svoja jela pripremati u ugostiteljskoj školi Dolce&Salati di Maddaloni u zaleđu ovog talijanskog grada.
(r)