Stižu slasni plodovi

Berba mandarina u delti Neretve počinje u utorak, 20. rujna

dreamstime_mandarina

Ove godine pokušava se spriječiti prodaja zelenih i kiselih plodova ubranih prije početka berbe

Berba mandarina u dolini Neretve ove godine, prema dogovoru predstavnika proizvođača i otkupljivača, službeno počinje u utorak, 20. rujna .

Dogovor ima za cilj spriječiti nered, odnosno prodaju malih, zelenih i kiselih plodova, koje su neodgovorni pojedinci brali već početkom rujna te žutili ih u specijalnim komorama, pa ih takve, prodavali po visokim cijenama.

Inspekcijske službe pratit će ovogodišnju berbu i prodaju mandarina, te oduzimati one plodove koji ne budu zadovoljavali propisanu kvalitetu.

U Neretvi se očekuje urod od oko 45 tisuća tona, a po prvi put uzgajivači mandarina dobit će i državne subvencije u iznosu od 90 lipa za legalno otkupljeni kilogram ovog voća.
Berba mandarina posljednjih godina postala je i turistička atrakcija.

U ponudi su jednodnevni, dvodnevni ili trodnevni izleti, koji nude druženje uz rad i glazbu te domaće obroke, safari u neretvanskim lađama te obilazak muzeja Narone i ornitološke zbirke u Metkoviću.

D.S./foto Dreamstime

Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

peta cetvrtina2

Peta četvrtina od...

Poznati restoran koji spaja visoku kuhinju s lokalnim sastojcima u ponudi ima zanimljiva jela poput jedinstvene sarme s mesom crne svin…

histria sajam regional express

U Puli otvorena jubilarna...

Ove godine pojavilo se 30 novih malih izlagača sa 50 novih proizvoda U pulskom Domu hrvatskih branitelja otvorena je 7.veljače Izlož…

dreamstime_mandarina

Mandarina

Mandarina (Citrus reticulata) je vrsta citrusnog voća koje najbolje uspijeva u suptropskim krajevima jer je osjetljiva na hladnoću…

dani grožđa buje

Dani grožđa - Buje

Buje, 14. – 16. 09. 2012. U Bujama se od petka 14. rujna do nedjelje 16. rujna odvija tradicionalna manifestacija Dani grožđa.
Ov…