Dobri restorani izabrali najbolje za 2013. godinu
Bistro Apetit i drugu godinu zaredom najbolji restoran Hrvatske

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit koji je vrijedno priznanje osvojio i prošle godine.
Akcija Dobri restorani zajednički je projekt magazina Nedjeljnog Jutarnjeg, Dobra hrana i tvrtke Vinart Saše Špiranca, poznatog hrvatskog enologa s bogatim međunarodnim sudačkim iskustvom.
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održala se u subotu 20. travnja, u sklopu Zagreb Wine Gourmet Weekenda, u Kaptol centru.
U izboru 100 najboljih nacionalnih restorana, izabrani su najbolji po hrvatskim regijama.
Glasačku bazu čine odabrani poznavatelji gastro scene, ugostitelji, vinari, novinari i biznismeni.
Lista se stvara po metodologiji San Pellegrino Best Restaurants, najrelevantnijeg svjetskog odabira koji je u posljednjih nekoliko godina postao iznimno popularan.
Pobjednici po kategorijama u izboru Dobri restorani 2013. su:
Najbolji restoran Slavonije i Podunavlja – Restoran Waldinger, Osijek
Najbolji restoran središnje Hrvatske – Restoran Mala hiža, Mačkovec
Najbolji restoran grada Zagreba – Restoran Bistro Apetit
Najbolji restoran Istre i Kvarnera – Restoran Batelina, Banjole
Najbolji restoran Dalmacije – Restoran Pelegrini, Šibenik
Restoran Prijatelj Vina (nagrada restoranu koji posebnu pažnju pridaje odnosu prema vinu) – Restoran Dubravkin put, Zagreb
Najbolji restoran Hrvatske – Restoran Bistro Apetit
Bistro Apetit, vlasnika Sanje i Christiana Cabaliera, dobro pogađa konceptom „kuhanja za publiku“, a ne za gastrokritičare. Bistro, jednostavna internacionalna hrana i dobri domaći sastojci te vrata otvorena svim gostima razbili su Zagrepčanima strah od otmjenih restorana. Elegantno mjesto, nenametljivo uređeno i s fantastičnim pogledom, a opet, nimalo pretenciozno.
R.I. / foto Press Release (Goran Mehkek, Cropix)