Gastronomika preporučuje
Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh

Ljubitelji kukuruznog kruha – ne propustite odličan recept po kojem kruh možete ispeći i u pekaču
Svi koji žele napraviti dobar kukuruzni kruh mogu to pokušati i po receptu koji je objavila blogerica Nina.
Nina je, kako kaže, „konačno“ napravila kukuruzni kruh po svom ukusu!
Drugim riječima, to je kukuruzni kruh koji ima mekanu prozračnu strukturu, slatkastog je okusa i lagano žućkaste boje.
Pekarica naglašava na svom blogu da to nije kruh kakav je pekla njezina baka.
„Moram priznati da mi se takav čisti kukuruzni kruh nije nikad dopadao. Za moj ukus bio je pretvrd, presuh i preintenzivnog okusa. A ne moram niti govoriti koliko je truda trebalo da se napravi takav kruh“ – piše Nina na svom blogu.
Nina je već duže vrijeme smišljala kako napraviti djelomično kukuruzni kruh. Probala je u više varijanti, s više ili manje kukuruznog brašna. Na kraju je pronašla omjer koji joj se čini najbolji.
Kruh lijepo naraste, ima lijepu hrskavu koricu i prozračnu unutrašnjost. Kukuruzno brašno je ‘prelijala’ kupućom vodom, što nije u nekim receptima uvijet, ali Nina svakako preporučuje.
Kruh je pečen u kalupu dužine 25 cm pa je ispao visok i na jednom mjestu se ‘prelijao’ preko stranice pa izgleda malo deformirano. Stoga Nina savjetuje da, ako imate, tijesto stavite u kalup od 30 cm, pa će kruh biti ne samo ukusan već i na izgled lijepog oblika.
Ovaj kruh se diže otprilike 1-2 sata i još 1 i pol sat se peče, stoga je potrebno imati vremena kad ga odlučite napraviti.
Ako želite možete napraviti kruh i u pekaču, samo zamijenite svježi kvasac suhim, sve ostalo je isto.
Cijeli recept za odličan kukuruzni kruh potražite na blogu Knjiga recepata by Nina.
izvor: Knjiga recepata by Nina