Najskuplja ikada prodana butelja hrvatskog vina

Boca vina ‘Dingač Ernest Tolj’ prodana za 5900 eura

ernest tolj zlato

Dupli magnum „Dingač Ernest Tolj“ prodan je na aukciji u Munchenu za  5900 eura čime je postao najskuplje ikada prodano hrvatsko vino.

Riječ je o boci od tri litre iz ograničene serije seriji Dingača koja je lani na Pentawards u Barceloni, vodećem svjetskom natjecanju u dizajnu pakiranja dobila nagradu za dizajn i to u kategoriji luksuznih proizvoda.

Autor dizajna serije vina „Dingač Ernest Tolj“ ugledni je londonski Lewis Moberly, jedna od vodećih svjetskih dizajnerskih kuća.

Dingač Ernest Tolj“ iz te male ekskluzivne serije može se nabaviti u standardnim buteljama od 0,75 litara po cijeni od visokih 500 eura, ali rekord sada drži double magnum po spomenutih 5900 eura.

Kupac rekorder je želio ostati anoniman.

Boca rekorderka je prodana na humanitarnoj večeri Saints Hills for kids gdje je pored nje prodano i  90 boca Dingača Ernest Tolj, svaka po 500 eura.

Sav prihod od prodaje namijenjen je  dječjem Domu u Nazorovoj u Zagrebu.
Dingač Ernest Tolj“ je vino koje se radi u seriji od nekoliko stotina boca od najboljeg grožđa iz vinograda na Dingaču.

Iz Saint Hillsa najavljuju da će uz Dingač Ernest Tolj ubuduće na aukcije ići i drugi posebno odabrani plavac iz vinograda na Komarni pod imenom „Sin“ (kao Grijeh i kao Sin).

Slijedeća  aukcija na koju bi trebalo ići 990 boca najavljena je u Londonu, a prihod bi opet trebao ići  u Zakladu Saints Hills for kids, koja će biti isključivo orijentirana na napuštenu, nezbrinutu djecu koja trebaju neku važnu operaciju.

Bocu „Dingača Ernest Tolj“ osim na aukciji će uskoro biti moguće kupiti i preko web- stranice Saints Hillsa a prihod i od takve prodaje toga vina će ići u zakladu za djecu.

I.Z.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

ernest tolj zlato

Vinima Saints Hills nagrada...

Vinariji Saint Hills na vodećem svjetskom natjecanju u dizajnu pakiranja dodijeljena  je nagrada za ambalažu ograničene serije…

WOW vina 2013-2

Koja su najbolja vina po...

U konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino prosle godine su ušli: Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pino…

vinari krecu na turneju

Udruga vinara Grand Cro na...

Devet vinarija iz gotovo svih dijelova Hrvatske, članovi udruge Grand Cro, kreću na Grand Cro Tour, turneju jadranskim gradovima tij…

traminac

Graševina, Traminac i...

Znak “Izvorno hrvatsko” do sada su dobila 123  proizvoda, a ovo je veliko priznanje sada pripalo i PP Orahovica, Kutjevu d.d. i Ilo…