Posla preko glave za ljubitelje ića i pića

Bogat izbor gastro događanja u prvom vikendu listopada

dani vina i turizma osijek

Gdje provesti vikend? Osijek, Fužine, Livade, Kastav, Brod na Kupi ili negdje drugdje? Odaberite sami

Prvi listopadski vikend nudi velik broj najrazličitijih enogastro manifestacija. Bez pretenzija da nabrojimo sva događanja, navest ćemo neka koja je šteta propustiti.

Subotu će u Osijeku obilježiti finale 16. hrvatskog natjecanja u kuhanju fišpaprikaša na prostoru ispred Bastiona. Natjecanje se odvija u sklopu dvodnevnih Dana vina i turizma u Osijeku.

Istog dana, na drugom kraju Hrvatske, u Fužinama obilježava se Dan krumpira. Organizatori najavljuju sajam domaćih proizvoda i suvenira, degustacije jela i slastica od krumpira i kao posebnu atrakciju  – kuhanje krumpir gulaša u velikoj padeli.

Ne zaboravite da je u tijeku i Tjedan restorana, prava prilika da u nekom od sto restorana kušate menije po sto kuna

U nedjelju se u istarskim Livadama priređuje prvi u nizu tradicionalnih sajmova bijelih istarskih tartufa.  U prijestolnici ove rijetke gljive možete kušati razna jela od tartufa, kupiti bijele i crne tartufe, ulje od tartufa, sir od tartufa i druge delicije.

Prve nedjelje u listopadu već tradicionalno organizira se i Bela nedeja, sajam u čast mladog vina u Kastvu iznad Rijeke. Prema pisanim zapisima riječ je o sajmu starom čak 600 godina jer se spominje već u Zakonu Grada Kastva iz 1400. godine. Središnji događaj sajma je kušanje vrlo mladog vina, u pravilu domaće ‘belice’, ali ne manjka ni drugog vina. Jedini je uvjet da je vino – mlado. Kako je to izgledalo prošle godine možete vidjeti ovdje.

Istog dana, u nedjelju u centru Broda na Kupi kod kaštela Zrinski možete svratiti na Dan jabuka.

Organizatori uz izložbu jabuka i prerađevina od jabuka najavljuju degustacije delicija od jabuka, sajam domaćih proizvoda i suvenira, razgledavanje znamenitosti i obilazak šetnica.

I.Zidar

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

strudel od jabuka

Dan jabuka - Brod na Kupi

Plodovi gorja: Dan jabuka Brod na Kupi, 27.09.2014. Predavanje o ljekovitosti jabuka, izložba i kušanje proizvoda od jabuka,sajam d…

tartufi istarski

Dani Zigante tartufa

22.09. Livade
Dani Zigante tartufa Tartuf, vrhunska delicija koja je još pred 4000 godina dražila nepca mezopotamskih vladara, i dan…

tuberfest

Vikend tartufa u Buzetu

Vikend tartufa 02.11.2013 – 03.11.2013 Buzet

U subotu 02. i 03.11. u Buzetu će se održati već tradicionalno Vikend istarskih t…