ZWGW predstavljen na konferenciji za novinare

Bogat program ovogodišnjeg Zagreb Wine Gourmet Weekenda

Zagreb, 04.04.2013 - Predstavljanje Zagreb Wine Gourmet Weekend festivala

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja održanog u Gliptoteci HAZU i Centru Kaptol, ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend na istoj se lokaciji održava 19. i 20. travnja.

Osim izlagačkog djela, bogat program činit će i brojna kušanja, zanimljiv filmski program, tematski aktualni paneli sa značajnim svjetskim imenima i zabavan večernji program.

Uoči festivala održana je konferencija za medije na kojoj su program i goste najavili Dražen Lazić, direktor festivala, Ingrid Badurina Danielsson, direktorica za međunarodne odnose festivala, Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, partnera festivala te Žarko Fatović, predsjednik Uprave ERGO životnog osiguranja, novog člana sponzorske obitelji Zagreb Wine Gourmet Weekenda.

Neka od najznačajnijih imena koja će se kroz sadržaj festivala predstaviti publici su Willi Klinger, direktor Austria Wine Marketinga, vjerojatno najzaslužnija osoba za svjetsku renesansu austrijskog vinarstva, Sandro Boscaini, predsjednik Masi Agricole, jedne od najvećih talijanskih vinskih kuća i Chris Blandy, direktora najznačajnijeg proizvođača Madeira, Madeira Wine Company.

Uz njih, vina Turske, zemlje iz koje je vinova loza i potekla predstavit će Taner Ogutoglu, direktor Wines of Turkey.

Na samom festivalu ponovo će se održati i dodjela nagrade za najbolja vina po ocijeni žena u organizaciji udruge Women on Wine, premijerno će se prikazati novi dokumentarni film Milke Barišić, Dossier Zinfandel, a proglasit će se i ovogodišnji pobjednici u izboru Dobri restorani.

Povodom skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju održat će se i panel Hrvatska vina u EU, na kojem će osim najznačajnijih domaćih sugovornika sudjelovati i predstavnici iz zemalja članica, koji će prenijeti iskustava iz vinara unutar Europske unije.

Među kuharskim zvijezdama koje će nastupiti u sklopu cooking showa ovogodišnjeg festivala možemo izdvojiti slavnu slovensku cheficu Anu Roš i talijanku Slivia Baracchi vlasnicu restorana Il Falconiere, nositelja Michelinove zvjezdice, najavila je Ingrid Badurina Danielsson.

Uoči samog festivala, kroz dva tjedna na različitim lokacijama u Zagrebu, bit će organizirane brojne vinske i kulinarske prezentacije te degustacije, kako bi građani mogli uživati u delicijama i odličnim vinima i prije samog festivala.

Kao i prethodne godine, ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekenda partnerski prati Zagrebačka banka, najveća banka u Hrvatskoj. Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, istakla je kako ovaj festival vrlo uspješno promovira domaće proizvođače vina i maslinova ulja, koje banka kontinuirano pomaže i podržava.

„I ove godine Zagrebačka banka će  na raspolaganje staviti sve svoje kanale – bankare, poslovnice, direktne kanale, Centar Kaptol – kako bi festival i sudionike približili što većem broju građana. Zadovoljstvo nam je kada možemo sudjelovati u događajima na kojima vinari imaju priliku prezentirati svoje proizvode i doći do novih kupaca i tržišta te međusobno razmjenjivati znanja i iskustva. Potrebno je da što spremniji uđu u Europsku uniju gdje je kvaliteta naših vina već je prepoznata. Ulazak u Europsku uniju stvorit će izazove ali i prilike za hrvatske vinare a mi ćemo se truditi da im budemo pouzdan partner, financijski i savjetodavno, u novom okruženju“, rekla je Roguljić Novak.

Žarko Fatović, predsjednik Uprave ERGO životnog osiguranja rekao je više o uključivanju ove osiguravajuće kuće u sponzorsku obitelj ZWGW-a: „Prepoznavši značaj i kvalitetu festivala kao vrijednog promotora hrvatske kulture te dobrog i zdravog življenja, prihvatili smo poziv organizatora da se pridružimo sponzorskoj obitelji Festivala. ERGO je kao novi brand na hrvatskom osigurateljnom tržištu prisutan od 2012. godine, te nam je zadovoljstvo biti dio uglednog tima koji podržava ovaj vrijedan događaj.

P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Martina Tomac_Andrea Trapan i Magdalena Senjkovic_Najbolja WOW vina

Na Zagreb Wine Gourmet...

Ovogodišnji Zagreb Wine Gourmet Weekend brojem posjetitelja nadmašio je prošlogodišnje izdanje. Vrlo bogat program, koji su či…

Otvorenje ZWGW2

Predsjednik Josipović...

Predsjednik RH prof. dr.sc. Ivo Josipović svečano je otvorio drugi po redu Zagreb Wine Gourmet Weekend pred mnoštvom uzvanika u zagr…

ZWGW3-vino-čaše

Na Zagreb Wine Gourmet...

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol…

zwgw2013 rez

Zagreb Wine Gourmet Weekend...

Gliptoteka HAZU i Centar Kaptol Zagreb, 19. i 20. travnja 2013. Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomij…