Tragovima Bourdainovih lutanja po Jadranu
Bourdain napustio Istru zbog paškog sira i janjetine

Turneja slavnog putopisca i kuhara nastavljena je na otoku Pagu gdje je u Boškincu uživao u lokalnim delicijama
Otkriće da Anthony Bourdain boravi u Istri, što smo objavili u ponedjeljak, nije oduševilo njegove vodiče po Hrvatskoj. „Trebala je biti tajna, ali je izašlo prije vremena“, priznao je u utorak chef Mate Janković koji ima jedinstvenu čast voditi slavnog kuhara u ovim krajevima.
Jutarnji list navodi kako je Bourdain tijekom vikenda kušao i kamenice iz Limskog kanala, te da je u ribolovu o kojem smo pisali bio s kuharom iz Bateline Davidom Skokom.
Poznat je i jelovnik večere koju je za gosta u rovinjskom restoranu Wine Vault priredio Tom Gretić. Uvodno je serviran carpaccio od vrganja sa želeom od crvenog luka uz Tomčev Rajnski rizling. Uslijedio je consome od fazana i gusja jetra uz bijeli Claijev Ottocento, a nastavilo se s roladom od zeca i fazana, palentom i kestenima, uz što je serviran crni pinot Vlade Krauthakera. Vrhunac je uslijedio uz srneće sedlo i Roxanichev teran iz 2006. (magnum!).
U utorak je Anthony Bourdain krenuo prema jugu i posjetio paški Boškinac gdje je kušao lokalne specijalitete. Boris Šuljić ponudio je gosta čuvenim paškim sirom, paškom janjetinom, a sve je zaliveno vinom Boškinac sorte gegić. Sam Bourdain je na svom twitter profilu objavio fotografiju hobotnice ispod peke, tako da nema sumnje kako iz dana u dan uživa u jadranskim specijalitetima.
I.Zidar/ foto: Taste of Croatia