Međunarodni festival u Supetru od 28.3. do 1. 04.

Brački ‘Biser mora’ očekuje 250 kuhara iz 17 zemalja

100411-bmora1

Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama, večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“, a u nedjelju 1. travnja najavljen je i poseban Brački marendin (švedski stol)

Piše: Ivan Zidar

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija sedmu godinu za redom organizira veliki međunarodni festival gastronomije „Biser mora“ koji će se održati od 28.ožujka do 01.travnja u Supetru na otoku Braču u hotelima Svpervs pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), međunarodna je udruga kuhara koja već niz godina organizira razna natjecanja, festivale, sajmove, gastro izložbe i ostala događanja na kojima se promoviraju razne kuhinje, recepti, kuhari, tvrtke i proizvodi vezani uz gastronomiju na Mediteranu.

Dolazi trostruka europska prvakinja u – čokoladi

Festival Biser mora započeo je prije sedam godina i okupio je u početku dvadesetak hrvatskih kuhara dok se danas može pohvaliti sa 250 kuhara koji će se natjecati na festivalu, a dolaze iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Indije, Italije, Grčke i Rusije.

Na festivalu će sudjelovati brojni ugledni kuhari iz čitavog svijeta tako da će s nama biti i zvijezda „Jezikove juhe“ Stephan MacchiElene Suchkova, vlasnica jedne od najpoznatijih škola čokolade u Moskvi, trostruka europska prvakinja u čokoladi i slasticama, međunarodni sudac WACS -a iz Saudijske Arabije Thomas A. Gugler, rektor prestižne Poljske Akademije za hotelijerski management  i gastronomiju, Roman David Tauber te Emilio Cook jedan od najpriznatijih kulinarskih sudaca Italije

Kuhari će se natjecati u nekoliko kategorija, a natjecanje se odvija u otvorenim kuharskim boksovima gdje kuhari pripremaju razna zadana jela.

Boksovi su otvoreni tako da posjetitelji u svakom momentu mogu vidjeti svaki segment pojedinog natjecanja što natjecanju daje interaktivni karakter.

Velika teča na rivi i Brački marendin

Osim natjecanja kuhara festival uključuje i predavanja, degustacije, tematske večeri, okrugle stolove, zabavni program, uključujući i utrku kuhara u neretvanskim lađama te sajam proizvođača.

Na samom festivalu gosti će moći uživati u večeri makedonske, bosanske, indijske, rumunjske i albanske kuhinje, kušati ponajbolja hrvatska vina, najbolje tatarske bifteke, specijalitete od tartufa, a na supetarskoj rivi pripremati će se „Velika teča“.

U nedjelju 1. travnja najavljen je i poseban Brački marendin (švedski stol) na ranču PALUTE (blizu Svpetrvs hotela) s početkom u 12 sati.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Grada Supetra, TZ Županije, TZ grada Supetra.

Ovdje (Biser mora) možete pogledati promotivni film o Biseru mora 2011. godine.

 

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

barbieri biser mora nagrade

Toni Boban osvojio jubilarni...

Jubilarni, deseti po redu “Biser mora”, organiziran od 25. do 28. ožujka u Supetru na Braču okupio je ove godine oko 250 ku…

andrej barbieri

Barbieri predstavlja Hrvatsku...

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja Andrej Barbieri, chef poznatog…

biser mora

Na Braču započeo 9....

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, za…

biser mora

Biser mora - Supetar

IX. Međunarodni kulinarski festival  „Biser mora“. Supetar, otok Brač, 9. – 13. 04.2014. Ovogodišnji „Biser mora“ će…