Predstavljamo vam kalorijske bombe

Burek ima više kalorija od Big Maca, ali manje od pizze

hamburger

Posebna opasnost vreba u prilozima, umacima i gaziranim pićima koja se konzumiraju uz fast food, a mogu udvostručiti broj kalorija

Rastuća popularnost brze hrane često dovodi do uspoređivanja između ovih kalorijskih bombi koje se nude u brojnim lancima brze hrane.

Svojevremeno su se u Burger Kingu hvalili da je njihov hamburger od 2500 kalorija po sendviču najkaloričniji na svijetu.

Na kratko jer im je tu neslavnu titulu preuzeo lanac restorana nazvan Heart Attack kojem je jedini cilj ponuditi što nezdraviji i što kaloričniji obrok.

Vratimo se u stvarni svijet, svakodnevnim izazovima koji vrebaju gladne prolaznike.

Big Mac ima „samo“ 495 kalorija, ali ne zaboravite da uz njega najčešće ima i priloga.

Najveći sendvič iz McDonald’sa sadrži gotovo 500 kalorija, ali od toga je 25 posto masti, a  sadrži i više od osam posto šećera.

Dodate li sendviču i krumpiriće te veliko gazirano piće koje većina građana konzumira uz ovaj obrok, ukupna kalorijska vrijednost ovog obroka penje se i na više od tisuću kalorija, odnosno na čak pola dnevnih kalorijskih vrijednosti odraslog čovjeka.
Ćevapi imaju u velikoj porciji 900 kalorija, ali slično kao i kod velikog hamburgera –  dodamo li porciji velikih ćevapa umake, poput kajmaka, vrhnja i ajvara koje mnogi vole uz ovo jelo, prosječna vrijednost tog obroka penje se na više od tisuću kalorija.

Pridodamo li tome i veliko pivo, cijeli obrok opasno se približava granici od čak 1500 kalorija po obroku.

Kebab je sa svojih 900 kalorija po porciji tek nešto manje kaloričn od ćevapa.

Ovo brzo jelo koje je mnogima alternativa za ručak ili večeru tih 900 kalorija lako može vrijednost i povećati uz kalorične umake.

Nutricionisti upozoravaju da ovakve kalorijske bombe treba izbjegavati, posebno u večernjim satima.
Popularni burek ima „samo“ 700 kalorija, koliko ih se nagomilalo u ‘trokutiću’ masnog tijesta sa sirom.

Ako ste ljubitelji mesnog bureka, tada se vrijednost penje za još 100 kalorija. Porcija bureka sadrži čak 40 posto masti, pa ga nije dobro jesti često jer može izazvati probleme s probavom.
Pizza je sa 720 kalorija naoko najzdravija od svih fast food obroka.

Omiljeni obrok većine zaposlenih i njihovih obitelji, također je kalorijska bomba, ali u mnogome ovisi o sastojcima kao i o veličini pizze.

Pojedete li cijelu veliku pizzu unijeli ste u sebe najmanje 1500l kalorija pokriva dnevnu potrebu za energijom žene od 50-ak kilograma.

D.S.

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

dreamstime_datulje

Datulje – voće ukusno kao...

Datulje su osušeni plodovi voćke tropskih i suptropskih krajeva iz porodice palmi koji dolaze u prodaju sa ili bez koštice. Mirisni s…

dvopek acz

Pet dobrih razloga da jedemo...

Zašto DVOPEK? Zašto njime zamijeniti pekarske proizvode? Savjeti prof. dr. Alena Ružića, dr. med. – interniste – kar…

d_grah

Grah - zaboravljena divota i...

Jeste li znali da je kuhani grah izvrstan i niskokaloričan izvor zdrave energije – zamjena za kruh i slične „klasične“ ugljiko…