Slatki Božić

Čokoladne jaslice izložene u opatijskom Grand hotelu “Adriatic”

coko jaslice 1

U figurice koje je izradio chef kuhinje Saša Bešlić utrošeno je 18 kg čokolade

Uoči nadolazećih blagdana u opatijskom Grand hotelu „Adriatic“ postavljene su jaslice od čokolade, koje je izradio chef kuhinje Saša Bešlić, inače dobitnik zlatne medalje za slastičarski eksponat na Državnom prvenstvu Hrvatskog kuharskog saveza 2010. godine.

Bešlić je za ovu slatku božićnu priču, odnosno za izradu čokoladnih jaslica utrošio 18 kilograma čokolade te puno truda i vremena. Za svaku figuricu trebalo mu je i do šest sati efektivnog rada, ne računajući hlađenje i sušenje, ovisno o veličini i zahtjevnosti. Tijekom izrade čokoladnih figurica veličine u rasponu od 15 do 40 centimetara, odnosno 0,6 kg do 1,8 kg posebnu pažnju trebalo je obratiti na detalje poput lica ili nabora na odjeći.

Premda su čokoladne jaslice izložene u grijanom holu, Saša Bešlić kaže da ne strahuje od topljenja jer njegove figurice mogu bez problema podnijeti temperaturu do 24 stupnjeva, ponekad i do 26 stupnjeva, bez oštećenja. M.M.

sasabeslic-jaslice1sasabeslic-jaslice2sasabeslic-jaslice3

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

ulje s bosiljkom glavna

Ulje s bosiljkom

Ulje s bosiljkom je odličan začin za jela od rajčica i sve ostalo povrće, kao i za ribu ili piletinu. Nije samo ukusno nego i izgleda efe…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…