Novi vrijedan gastro suvenir

Čokoladne priče Opatijske rivijere

cokolade kamelije maruni

Jedinstveni čokoladni program koristi autohtone lovranske trešnje i marune, med i medicu, aromatično mediternasko bilje te domaći liker od kamelije što sve sjedinjeno s najfinijim čokoladama priča gastro priče o Opatijskoj rivijeri

Piše: Ivan Zidar

Čokoladne Priče Opatijske Rivijere“ naziv je novog zanimljivog gastro projekta koji dolazi iz Opatije.

Riječ je o timskom radu grupe autora na čelu s dizajnericom Marinom Prijatelj koja se pobrinula za dizajn slastica i izradu ukrasa.

Recepture čokoladnih delicija potpisuju poznati chef Deniz Zembo te Boris Mihovilić i Metod Prijatelj, a na projektu su još surađivali Goran Kosić, Vasiljko Starac i Atelier Ecostyle.

Temeljna ideja u izradi choco programa Opatijske rivijere je designom, načinom izrade i odabirom  sastojaka istaknuti ono posebno i jedinstveno u temama i okusima“, navodi Marina Prijetelj i pritom ističe lovranske trešnje, lovranski marun, med i medica, domaći liker od kamelije, te aromatično mediteransko bilje što su ih, u kombinaciji istraživačkog i tradicionalnog pripremanja slastica, sjedinili s najplemenitijim čokoladama u originalne autohtone recepte kojima pričaju priče o Opatijskoj rivijeri.

Cilj opatijskog čokoladnog programa koji se proizvodi u D & Z Restorani Opatija je tijekom cijele godine nuditi trajne i originalne autohtone gastro delicije koje su ujedno gastro suveniri i reprezentativni poklon proizvodi.

Među predstavljenim slasticama nalaze se „Lungomare PralinaDeniza Zembe, kockica koju čini kompozicija plemenite čokolade, domaćeg meda i vrhunske medice u spoju s prirodnim maslinovim uljem i confitom od naranče.

Lovranski Choco Marun“ po recepturi Borisa Mihovilića pralina je izrađena je od najfinije tamne čokolade s punjenjem na bazi pirea od maruna, prženog lješnjaka, meda od maruna, orahovca i mladog maslinovog ulja.

Opatijska Choco Kamelija“ po recepturi Metoda Prijatelja, Borisa Mihovilića i Deniza Zemba čokoladni je cvijet – kamelija na bazi tamne čokolade u koji je uronjena kremasta smjesa  lovranske trešnje oplemenjena aromom domaćeg likera od kamelije.

Smokvenjak Kali“ nastaje po recepturi Konobe Kali iz Medveje, a riječ je o kuglici jedinstvenih spojeva okusa slatke smokve, gorkog badema i osvježavajuće narančine kore, preoblikovanih u ovu slasnu smokvicu presvučenu choco ogrtačem.

Pored serije pralina Čokoladne priče opatisjke rivijere uključuju i „Choco Lungomare“ – hrskave pločice plemenite čokolade s dodatkom ružmarina, meda i prirodnog maslinovog ulja, a sve blago aromatizirano domaćom medicom: uz obaveznu patinu „što ju je ispralo more“.

Sve ovo nadopunjuje i serija mini čokoladica (Lungomare, Djevojka s galebom, Opatijska kamelija, Lovranska kula) koje dolaze u tri okusa: menta i lješnjak, ružmarin i đumbir.

Čokoladne priče opatijske rivijere“ su vrijedan gastro suvenir Hrvatske kojim se modernim i kreativnim pristupom, kroz prepoznatljiv dizajn čokolade i originalne recepture promovira Opatijska rivijera kao jedinstvena turistička i gastronomska cjelina.

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

cokolade kamelije maruni

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer,   Villa Angiolina, kao i  opatijski hoteli, resto…

9DMMU_publika_m

Tisuće gostiju Vodnjana...

Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu u tri dana posjetilo je na tisuće ljubitelja maslinovog ulja i vrhunske gastronomije Ovogodiš…

Dani čokolade 2012

Opatijske Dane čokolade...

Tortu Lungomare osmislila je Marina Prijatelj, a stilizirana  je da oblikom podsjeća na popularnu opatijsku obalnu šetnicu Sveč…