Hrvatska se predstavila na vinskom sajmu u Moskvi
Croatia Gourmet Festival zapažen na sajmu u Moskvi

Hrvatska enogastro ponuda uspješno se predstavila na vinskom sajmu u Moskvi gdje su posjetiteljima kuhali Branko Ognjenović, Biljana Milina i Deniz Zembo (na slici), a ponuđeno je čak 38 hrvatskih vina
Sajam u Moskvi je jedan od najvećih sajamskih događaja u Rusiji, a ujedno i jedini sajam u Rusiji koji je specijaliziran za vina i alkoholna pića.
Croatia Gourmet Festival je bio središnji događaj ruskog vinskog sajma.
Kroz šest prezentacija namijenjenih ruskim distributerima, uvoznicima, sommelierima, chefovima, vlasnicima ugostiteljskih objekata i restorana, kao i managerima te specijaliziranim novinarima, turističkim agentima i voditeljima trgovačkih lanaca s delikatesnim proizvodima, puna dvorana nedvojbeno je ukazala na interes ruske poslovne javnosti za gospodarsku suradnju s Hrvatskom u segmentu hrane i pića.
Paški sir, pršuti i tartufi
Croatia Gourmet Festival otvorio je Veleposlanik RH u Hrvatskoj, Nebojša Koharović, a podršku održavanju Croatia Gourmet Festivala, pružio je i Stefano Vlahović, predsjednik kompanije Produkty Pitanija, jedne od ponajvećih ruskih kompanija specijaliziranih za zaleđenu hranu.
Od hrvatskih kompanija u sektoru prehrambene industrije, na Croatia Gourmet Festivalu predstavili su se Belje, Jana, Paška sirana, Arbacommerce, Pršuti Pivac i Tartufino.
Turističku ponudu Hrvatske predstavili su Palača Lešić Dimitiri s Korčule, te TZ Kvarnera.
Bogata degustacija delicija
Svakoga dana na prostoru Croatia Gourmet Festivala kuhali su, uživo, renomirani hrvatski chefovi – Branko Ognjenović, Deniz Zembo i Biljana Milina. Predstavili su gastronomiju južne Dalmacije i kontinentalne Hrvatske, a jela koja su pripremali sljubljivala su se i posluživala s vinima vinarija Badel, Velikanović, Kalazić, Toljanić, Roxanich, Agrolaguna, Korta Katarina, Mare Mrgudić, Trdenić, Feravino, Bodren, Krajančić, Bire, Kutjevo, Kozlović, Belje, Iločki podrumi, Kabola i Zdjelarević.
Tijekom tri dana, Croatia Gourmet Festival je posjetilo više od 350 profesionalaca iz segmenta hrane, pića i turizma, te specijaliziranih novinara kojima je ponuđeno na degustaciju čak 36 slijedova hrane i 38 etiketa hrvatskih vina.
R.I./foto www.1001delicija.com