Projekt vrijedan 60.000 kuna

Dalmatinska janjetina postat će zaštićeni gastro brend

janjetina pod pekom

Prvi je cilj da Ministarstvo poljoprivrede izda certifikat o izvornosti proizvoda dalmatinske ovce pramenke koja se hrani na tradicionalan način, mediteranskim biljem

Dalmatinska janjetina uskoro bi trebala postati gastronomski brend, a na ovom projektu upravo rade Sveučilište u Zadru i Veleučilište Marko Marulić u Kninu.

Projekt vrijedan oko 60.000 kuna ima za cilj brendirati i zaštititi izvornu dalmatinsku janjetinu kako se ubuduće ni jedno drugo janjeće meso, bilo uvozno ili proizvedeno u drugim dijelovima Hrvatske ne bi nudilo kao dalmatinska janjetina.

Prvi je cilj da Ministarstvo poljoprivrede izda certifikat o izvornosti proizvoda dalmatinske ovce pramenke koja se hrani na tradicionalan način, mediteranskim biljem.

Dalmatinska janjetina štitila bi se na području zadarske, šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske županije gdje trenutno ima oko 210.000 ovaca.

I.Z.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

istrijana rez

Istrijana - novi brend...

U Šišanu je sredinom lipnja u organizaciji AZRRI-ja, održana prigodna promocija prilikom koje je predstavljena nova linija proizv…

agro arca-rez

Grand Prix za inteligentni...

Tradicionalni 6. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji – Agr…

dwe makarska

Predsjednik Ivo Josipović i...

Predsjednik RH Ivo Josipović i ove je godine prihvatio pokroviteljstvo Dalmacija Wine Expo 2013. U svom pismu ističe kako cijeni ustr…

1808-verglec- bajs

Samo osam restorana dobilo...

Nes(p)retno pripremljena i realizirana akcija promocije hrvatske autohtone kuhinje trenutno je „u fazi dorade“, ali interes vla…