Projekt vrijedan 60.000 kuna
Dalmatinska janjetina postat će zaštićeni gastro brend

Prvi je cilj da Ministarstvo poljoprivrede izda certifikat o izvornosti proizvoda dalmatinske ovce pramenke koja se hrani na tradicionalan način, mediteranskim biljem
Dalmatinska janjetina uskoro bi trebala postati gastronomski brend, a na ovom projektu upravo rade Sveučilište u Zadru i Veleučilište Marko Marulić u Kninu.
Projekt vrijedan oko 60.000 kuna ima za cilj brendirati i zaštititi izvornu dalmatinsku janjetinu kako se ubuduće ni jedno drugo janjeće meso, bilo uvozno ili proizvedeno u drugim dijelovima Hrvatske ne bi nudilo kao dalmatinska janjetina.
Prvi je cilj da Ministarstvo poljoprivrede izda certifikat o izvornosti proizvoda dalmatinske ovce pramenke koja se hrani na tradicionalan način, mediteranskim biljem.
Dalmatinska janjetina štitila bi se na području zadarske, šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske županije gdje trenutno ima oko 210.000 ovaca.
I.Z.