Više od Masterchefa: Natjecanje profesionalaca

Dani hrvatskog kulinarstva počeli u petak u Varaždinskim toplicama

DHK 2011 - ljudi - 017

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike, a u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza od 30. studenog do 05. prosinca u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama organizira se državno prvenstvo kuhara, slastičara i učenika

Dani hrvatskog kulinarstva, najveće događanje kulinarske struke, ove se godine održavaju od 30. studenog do 05. prosinca u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Deveto izdanje manifestacije obuhvaća 9. Državno prvenstvo kuhara, 4. Državno prvenstvo slastičara te 7. Kamelija kup, natjecanje učenika.
Organizator DHK-a je Hrvatski kuharski savez, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Kao i prijašnjih godina, očekuje se velik odaziv kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske.

Kuhari se natječu u čak 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima eminentnih restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude tradicionalna jela svog kraja.DHK 2011 - radovi - 001

Međutim, rezultati u prve tri kategorije bodovat će se za naslov Državnog prvaka u kuharstvu.

Kuhar koji želi ponijeti ovu prestižnu titulu u tri dana trebat će pripremiti 10 različitih hladnih i toplih jela te deserata.

Natjecanja slastičara održat će se u pet kategorija, a da bi ponijeli titulu najboljeg majstori ovog zanata moraju sudjelovati u tri prve kategorije, odnosno pripremiti svečanu tortu i šest različitih slastica.

Kamelija kup, natjecanje učenika završnih razreda strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, ove će se godine prvi put održati pred publikom. U montažnim kuhinjama ekipe učenika pripremat će slijed od četiri jela.

Vrsni kuhari otkrivaju tajne zanata amaterskim kuharima

Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva profesionalni kuhari mogu sudjelovati i u radionicama te vidjeti nekoliko prezentacija.

Novost na ovogodišnjim Danima hrvatskog kulinarstva je što radionicama mogu pristupiti i amateri.

Poznati hrvatski kuhar Branko Ognjenović naučit će vas pripremati brza i ukusna jela u woku kroz zabavnu i interaktivnu radionicu.

Jožef Oseli, neumorni i cijenjeni slovenski kuhar, član Francuske kulinarske akademije koji je svoje znanje prikupio u najboljim hotelskim kuhinjama u Japanu, Singapuru i Dubaiju, podijelit će s vama tajne vegeterijanske kuhinje.

Ljubiteljima slatkog preporučamo radionicu Dragice Lukin, jedne od naših najpoznatijih slastičarki koja će vam otkriti korisne slastičarske trikove, a s Marijanom Bošnjakom naučite kako jednostavnim potezima nožem od voća i povrća napraviti impresivne dekoracije za svoja jela. O jelima primorske kuhinje podučavat će vrsni kuhar Dragan Visković.

Kotizacija za svaku četverosatnu radionicu je 150 kuna, a u to su uključene sve namirnice, pribor i popratni materijal, ali i degustacija pripremljene hrane.

Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem obrasca na stranici  Hrvatskog kuharskog saveza www.kuhar.hr.

R.I. / foto: Hrvatski kuharski savez

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

rozalija i ivana (1 of 1)

Rozalija Neralić i Ivana...

Državna prvakinja u kuharstvu za 2014. godinu je Rozalija Neralić, kuharica restorana Cvjetno naselje, SC Zagreb, a Državna prvaki…

tomislav-karamarko-kuhar

Tomislav Karamarko iz Zadra...

Osim natjecanja kuhara, u sklopu Dana kulinarstva, održano je i 5. Državno prvenstvo slastičara u kojem je titulu najbolje zasluži…

DHK - slasticari rafaela

Rafaela Mihatović je nova...

Najbolja slastičarka je Rafaela Mihatović iz porečke Riviera Adrie, drugo mjesto osvojio je Kristijan Kodrić iz zagrebačke tvrt…

ssš vinkovci - pobjednici-rez

Učenici iz Vinkovaca...

Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, sedmu godinu u nizu organizirano je u sk…