Zaživjela nova gastro manifestacija

Dani školjaka u sjeverozapadnu Istru dovode nove posjetitelje u predsezoni

Dani skoljaka2

Prvi Dani školjaka održavaju se do subote, 23. ožujka na području sjeverozapadne Istre.

Kao jedna od četiri ključne gastronomske manifestacije u klasteru sjeverozapadne Istre, uz Dane šparuga, švoja i liganja, Dani školjaka u organizaciji su turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

Koncept događanja sastoji se u korištenju lokalnih školjaka u vrijeme kada je njihovo meso najukusnije, kroz ponudu lokalnih restoratera.

Od početka veljače u specijalitetima spravljenim na bazi školjaka uživaju brojni posjetitelji iz različitih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Događanje su u potpunosti podržali i lokalni ugostitelji, kojima novi posjetitelji u vrijeme veljače i ožujka, produljuju sezonu.

Brojnost posjetitelja nadmašila je očekivanja ugostitelja o čemu svjedoči i Nino Kernjus, vlasnik konobe Astarea: „Manifestacija je pun pogodak! Ovako velikom broju posjetitelja se nismo nadali. Drago nam je što su školjke, koje i inače rado pripremamo, ponukale goste iz Slovenije, Italije, Istre, Kvarnera i Zagreba u restorane SZ Istre.

Sanda Bravar Radizlović, direktorica TZ Umag zadovoljna je odjekom akcije: „Svjesno smo ušli u pripremu Dana školjaka u vrijeme kada većina ugostiteljskih objekata ili koristi godišnji odmor ili radi smanjenim intenzitetom uslijed smanjenog broja gostiju. Iznimno nam je drago što smo uspjeli upravo u to vrijeme dovesti značajan broj ljubitelja školjaka i dobre hrane općenito u restorane i konobe SZ Istre. Mislimo da time cijela zajednica profitira, zbog čega ćemo ustrajati da Dani školjaka postanu tradicionalno događanje koje se veže za naš kraj. Ujedno pozivamo sve koji još nisu kušali specijalitete s menija Dana školjaka da to učine dok još mogu, odnosno do 23. ožujka“.

Vesna Ferenac, direktorica TZ Novigrada najavila je nastavak gastronomskih manifestacija u SZ Istri: „Dani školjaka traju do 23. ožujka, nakon čega počinju Dani istarskih šparuga koji će trajati do sredine svibnja. Od listopada kreću Dani švoja, a godinu tradicionalno zatvaramo Danima jadranskih liganja. Novu godinu započet ćemo Danima školjaka, kojima ćemo, nadamo se dovesti još veći broj gostiju.

U prvim Danima školjaka sudjeluje jedanaest restorana s područja sjeverozapadne Istre, na čijim se jelovnicima, uz klasične menije, nalazi i posebna ponuda, odnosno dva pristupačnija menija: jedan po cijeni od 70kn, a drugi po cijeni od 100kn.

Na ovaj način svi zainteresirani imaju priliku kušati svježe školjke po pristupačnim cijenama.

R.I. / foto: Press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Dani istarske šparuge

Sedmi dani istarske šparuge...

Prema reakcijama ugostitelja, mogli bismo reći kako su ovo najuspješniji Dani istarske šparuge dosad iako im u početku vremenske p…

Dani istarske sparuge

Gnam Gnam fest u Novigradu...

Dani istarske šparuge održavaju se po sedmi puta do 15. svibnja na području sjeverozapadne Istre. Kao jedna od četiri ključne gast…

Dani istarske sparuge

Počeli Dani istarske...

U Danima istarskih šparuga sudjelovat će trideset i dva restorana s područja sjeverozapadne Istre, na čijim će se jelovnicima, uz…

rizot skoljke - dani skoljaka

Dani školjaka sjeverozapadne...

Dani školjaka održavaju se od 1. veljače do 23. ožujka na području sjeverozapadne Istre na području  Umaga, Novigrada, Buja i B…