Svjetsko prvenstvo barmena u Kini

Danijel Furčić iz Primoštena najbolji je barmen na svijetu za 2012.!

danijel furčić foto day cafe

Najbolji hrvatski barmen u konkurenciji kolega iz 56 zemalja svijeta osvojio je zlatnu medalju koktelom “Magic Emerald”

Hrvatski cocktail majstor i državni prvak u pripremanju koktela, Danijel Furčić iz Primoštena postao je svjetski prvak među barmenima.

Furčić je osvojio prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu barmena u Pekingu u konkurenciji natjecatelja iz 56 zemalja.

Pobjednički koktel nazvao je „Magic Emerald“, a riječ je o osvježavajućem napitku sa šampanjcem svjetlozelene boje.

Sastoji se od votke s okusom mente, likera zelene jabuke, sirupa zelenog čaja, sirupa zelene kisele jabuke i pjenušca.

Hrvatski barmen pred auditorijem hotela Crown Plaza i četvoricom sudaca imao je sedam minuta da smiksa svoj zlatni „zeleni pjenušac“.

–          Presretan sam zbog ove velike zlatne medalje – izjavio je Furčić za Slobodnu Dalmaciju nakon što je ostvario najveći uspjeh nekog hrvatskog barmena.

Danijel Furčić je član Hrvatske udruge barmena od 1999. godine, a zaposlen je u zagrebačkom caffe baru „Day cafe“.

I.Zidar / foto: „Day cafe

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

milos

Frano Miloš osvojio zlatnu...

Miloš je zlatnu medalju osvojio u konkurenciji 655 maslinovih ulja iz cijelog svijeta koja je ocjenjivao akademski panel deset sudaca…

dejan rubeša

Dejan Rubeša i dalje radi...

Ove godine Dejan Rubeša osvojio je titulu šampiona dok je njegov brat Ivica osvojio prijelazni pehar za najbolju autohtonu kastavsku…

istanbul hrvatska rez

Hrvatskoj pet medalja na...

Nacionalni tim Hrvatske u sastavu Sabina Jalšić, Maja Mačković i Josip Carević koji se natjecao u kategoriji Team Grand Prix osvoj…

naj sommelieri istre

Najbolji hrvatski sommelier...

U finalu su konkurenti Ružiću, pobjedniku Regionalnog prvenstva Istre održanog u ožujku ove godine, bili Ivo Zgrablić, sommelie…