Nova nagrada za hrvatski sir

Dinarski sir Sirane Gligora osvojio nagradu na World Cheese Awards

Gligora_dinarskisir[1]

Sirana Gligora još jednom se istaknula među proizvođačima kao sinonim kvalitete hrvatske hrane proizvodeći sir svjetske klase koji je imenovan ” The Best Central and Eastern European Cheese“ na World Cheese Awards.

Dvjestopedeset najuglednijih  stručnjaka za sireve iz cijelog svijeta okupilo su se na WCA 2013 da procijene više od 2.770 međunarodnih sireva.

U ranim poslijepodnevnim satima ocijenjeno da 57 sireva nosi sva obilježja visoke klase sira i zaslužuje „Super Gold Medal“, a jedan od njih je i „Dinarski sir“ Sirane Gligora – mješani sir od kravljeg i kozjeg mlijeka.

Od 57 „Super Gold“ dobitnika sirevi su išli na ponovnu procjenu gdje su stručni suci postavili Dinarski sir među 15 najboljih sireva na svijetu.

U finalu uživo, 16 sudaca ocijenjivalo je Dinarski sir po posljednji put i dodijelio mu nagradu The Best Eastern and Central European Cheese Trophy“, kategorija u koju spadaju velike nacije poznate po proizvodnji vrhunskih sireva kao Njemačka i Austrija.

Prošla je godina bila vrlo dobra za Siranu Gligora jer je pokupila nove važne nagradu na natjecanju „World Cheese Awards“.

Uz Dinarski sir kao nosioca „Super Gold“ i Best Central and Eastern European Trophy“, sir s tartufima osvojio je srebro u kategoriji sireva sa dodacima, a u otvorenoj kategoriji sireva iz kravljeg mlijeka, koja je možda i jedan od najtežih, Gligorin sir Kolan osvajač je brončane medalje.

Na pitanje je li bio iznenađen ovim rezultatom, izvršni direktor Šime Gligora prokomentirao je: “Uvijek je teško znati kakvo mišljenje možete očekivati od stručnih sudaca na tim događajima ali nakon teškog rada koji smo uložili da bismo održali visoke standarde koje smo si postavili, nisam pretjerano iznenađen ovim rezultatom koji pokazuje našu predanost održanju kvalitete. Dinarski sir se proizvodi koristeći najkvalitetnije hrvatsko kravlje i kozje mlijeko i on ponovno stavlja Hrvatsku na međunarodnu kulinarsku kartu.”

“Sirana Gligora je vrlo ponosna na ovaj uspjeh i da je Dinarski sir prepoznat od strane stručnjaka diljem svijeta ”  – dodaje Šime Gligora i dodaje: “Ova nagrada nam je posebno draga zato jer se Dinarski sir intenzivno razvija od svojih začetaka. Moj otac Ivan Gligora ima golemo znanje o proizvodnji sira jer je cijeli svoj radni vijek proveo u mljekarskoj industriji i njegovo znanje je od neprocjenjive vrijednosti prilikom proizvodnje kvalitetnog konačnog proizvoda. Također smo ponovno potvrdili našu predanost i nevjerojatno visoke standarde uključujući kao izvor samo najbolje sirovine.”

Nagrađivani sirevi sirane Gligora dostupni su u svim najboljim supermarketima i  prehrambenim lancima te u vlastitim maloprodajama smještenim u svim većim gradovima Hrvatske.

P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

abc sir

ABC svježi krem sir dobio...

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu ABC sir tvrtke Belj…

Nagrađeni sirar Krunoslav Vidas

Zlatna medalja za sir...

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji se održao protekli tjedan, OPG Vidas iz Novalje je u snažnoj konkurenciji os…

gligora sirana rez

Paški ovčji sir Gligora...

Među 4.286 sireva iz svih krajeva svijeta Gligorin Paški sir je u Nantwich godine proglašen najboljim ovčjim sirom na svijetu za 201…

PARENJAK_paska sirana

Paška sirana osvojila zlatne...

Osim sira Dalmatinca koji je proglašen najboljim sirom ovog dijela Europe (Best Central & Eastern Europan cheese) , ove godine nat…