Novi iskorak poznatog istarskog ugostitelja
Dušan Černjul otvorio vrata hotela Velanera u Šišanu

U sklopu hotela nalazi se restoran Bodulka, koji nasljeđuje tradiciju čuvene Vela Nere iz Pješčane uvale
Dušan Černjul, jedan od najpoznatijih istarskih ugostitelja, godinama poznat po restoranu Vela Nera u marini Veruda kraj Pješčane uvale otvorio je novo poglavlje života i rada.
U Šišanu kraj Pule otvorio je hotel „Velanera“ s pripadajućim restoranom Bodulka.
Černjul je u rujnu 2010. zatvorio čuvenu Vela Neru nakon trinaest sezona rada i time kao da je najavio i nedavno zatvaranje susjednog Valsabbiona.
Novi izazov za poznatog istarskog ugostitelja bit će vođenje luksuznog zdanja na 1400 četvornih metara s golemom okućnicom, a sve je uređeno u tradicionalnom istarskom duhu, ali obogaćeno modernim elementima i dahom luksuza.
Uređenje interijera potpisuje toskanski dizajner Daniele Menichini, a slijedi svjetske, minimalističke trendove suvremenog dizajna unutrašnjeg prostora, šireći osjećaj udobnosti, komfora i glamura.
Černjul je od kupnje zemljišta 1996. „izgubio“ čak 15 godina do završetka svog projekta, ali vjeruje da će klijentela iz Hrvatske i inozemstva znati prepoznati šarm ovog malog obiteljskog hotela.
Ivan Zidar / foto: www.velanera.com