Novi iskorak poznatog istarskog ugostitelja

Dušan Černjul otvorio vrata hotela Velanera u Šišanu

vela nera 2 - izvana

U sklopu hotela nalazi se restoran Bodulka, koji nasljeđuje tradiciju čuvene Vela Nere iz Pješčane uvale

Dušan Černjul, jedan od najpoznatijih istarskih ugostitelja, godinama poznat po restoranu Vela Nera u marini Veruda kraj Pješčane uvale otvorio je novo poglavlje života i rada.
U Šišanu kraj Pule otvorio je hotel „Velanera“ s pripadajućim restoranom Bodulka.
Černjul je u rujnu 2010. zatvorio čuvenu Vela Neru nakon trinaest sezona rada i time kao da je najavio i nedavno zatvaranje susjednog Valsabbiona.
Novi izazov za poznatog istarskog ugostitelja bit će vođenje luksuznog zdanja na 1400 četvornih metara s golemom okućnicom, a  sve je uređeno u tradicionalnom istarskom duhu, ali obogaćeno modernim elementima i dahom luksuza.
Uređenje interijera potpisuje toskanski dizajner Daniele Menichini, a slijedi svjetske, minimalističke trendove suvremenog dizajna unutrašnjeg prostora, šireći osjećaj udobnosti, komfora i glamura.
Černjul je od kupnje zemljišta 1996. „izgubio“ čak 15 godina do završetka svog projekta, ali vjeruje da će klijentela iz Hrvatske i inozemstva znati prepoznati šarm ovog malog obiteljskog hotela.
Ivan Zidar / foto: www.velanera.com

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…