Novi iskorak poznatog istarskog ugostitelja

Dušan Černjul otvorio vrata hotela Velanera u Šišanu

vela nera 2 - izvana

U sklopu hotela nalazi se restoran Bodulka, koji nasljeđuje tradiciju čuvene Vela Nere iz Pješčane uvale

Dušan Černjul, jedan od najpoznatijih istarskih ugostitelja, godinama poznat po restoranu Vela Nera u marini Veruda kraj Pješčane uvale otvorio je novo poglavlje života i rada.
U Šišanu kraj Pule otvorio je hotel „Velanera“ s pripadajućim restoranom Bodulka.
Černjul je u rujnu 2010. zatvorio čuvenu Vela Neru nakon trinaest sezona rada i time kao da je najavio i nedavno zatvaranje susjednog Valsabbiona.
Novi izazov za poznatog istarskog ugostitelja bit će vođenje luksuznog zdanja na 1400 četvornih metara s golemom okućnicom, a  sve je uređeno u tradicionalnom istarskom duhu, ali obogaćeno modernim elementima i dahom luksuza.
Uređenje interijera potpisuje toskanski dizajner Daniele Menichini, a slijedi svjetske, minimalističke trendove suvremenog dizajna unutrašnjeg prostora, šireći osjećaj udobnosti, komfora i glamura.
Černjul je od kupnje zemljišta 1996. „izgubio“ čak 15 godina do završetka svog projekta, ali vjeruje da će klijentela iz Hrvatske i inozemstva znati prepoznati šarm ovog malog obiteljskog hotela.
Ivan Zidar / foto: www.velanera.com

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ je o r…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo i tre…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje se već…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19.…