Belje i Hendal proveli istraživanje o navikama Hrvata prilikom doručkovanja

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan

ABC Junior - dorucak

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan, a čak i oni koji nisu tako redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su njegove važnosti.

Sirne i mliječne namaze kupuje gotovo 80 posto kućanstava, a gotovo polovica bira ABC svježi krem sir

Devet od deset građana potvrdilo je da je doručak važan.

Gotovo 80 posto kućanstava pritom kupuje i konzumira sirne namaze, a prvi izbor im je ABC svježi krem sir.

Najvažniji su to rezultati istraživanja koje je agencija Hendal provela na 1000 ispitanika tijekom rujna 2016. ispitujući navike doručkovanja među hrvatskim građanima.

Da je doručak nezaobilazan obrok kod djece potvrđuje činjenica da 94 posto djece svakodnevno doručkuje, a gotovo svi roditelji djece do 14 godina su potvrdili da pridaju veliku važnost doručku.

Djeca do 14 godina, prema onome što su u istraživanju rekli njihovi roditelji, doručkuju najčešće žitarice, žitne kaše, pahuljice i mlijeko, a potom sirne i mliječne namaze koji su omiljeni izbor svakog trećeg djeteta.

Upravo je njima namijenjen novitet kojim je Belje ove jeseni proširilo svoju ponudu – ABCsvježi krem sir Junior.

Pakiran usimpatičnu ambalažu s čijeg se poklopca smiješi kravica, ABC sir za djecu proizveden je samo od mlijeka, vrhnja i malo morske soli.

Izvrstan je dječji doručak uz šnitu kruha od cjelovitih žitarica, a lako se kombinira uz omiljena jela malih gurmana, pa će špinat na mlijeku i povrtne juhe postati još ukusnije uz dodatak ovog ABC sira posebno namijenjenog djeci.

Istraživanje Hendala pokazalo je da čak 84 posto građanasmatra da su mliječni proizvodi važan izvor kalcija i bjelančevina.

ABC sir Junior prirodan je izvor upravo tih hranjivih tvari, pa se njegovim konzumiranjem za doručak zadovoljavaju sve dnevne potrebe za pravilno funkcioniranje dječjeg organizma.

Kalcij i bjelančevine iz ABC svježeg krem sira Junior osiguravaju da djeca imaju snažne kosti i uravnoteženu prehranu, potiču stvaranje tkiva i rast, pravilno lučenje hormona te ostalih fiziološki aktivnih tvari, a sa smanjenim udjelom soli, zasigurno će pomoći u pripremi hranjivih, ali i slasnih obroka.

(pr)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

povisen_krvni_tlak_i_sol

Povišeni krvni tlak – je...

Znate li kako bi trebala djelovati uravnotežena prehrana s umjerenim unosom soli u organizam? Visok krvni tlak obično se razvija bez z…

d_grasak2

Hrvati o smrznutoj hrani...

I dok ukupno 98,3% hrvatskih potrošača konzumira smrznutu hranu, oni nisu jednoglasni kada je riječ o kvaliteti smrznute hrane: ne…

sir na spagici

Hrvati jako vole sir, a...

Praktično svi stanovnici Hrvatske konzumiraju sir u nekoj od formi u kojoj dolazi ova namirnica (tvrdi i polutvrdi sir, topljeni sir, s…

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…