Predstavljena nova sezona serijala Anthonyja Bourdaina

Epizoda No Reservations o hrvatskoj obali emitirat će se u svibnju

bourdain na fejsu

Emitiranje nove, osme sezone serijala “Anthony Bourdain: NO RESERVATIONS” počinje u ponedjeljak 9. travnja u 21 sat na Travel Channelu

Emisiju o putešestvijama Anthonyja Bourdaina po hrvatskoj obali, gledatelji diljem svijeta vidjet će već ovog proljeća, najvjerojatnije u svibnju.
Prema informacijama iz Travel Channela, nova, osma sezona popularne Bourdainove serije „No Reservations“ kreće s emitiranjem u ponedjeljak, 9.travnja u 21 sat.
Pod egidom „očekujte neočekivano“ Bourdain je za potrebe snimanja nove sezone obišao 15  zemalja na šest kontinenata pri čemu je prvi puta navratio i u Hrvatsku, o čemu smo već pisali.

Bourdain je, podsjetimo, u Hrvatsku doputovao početkom listopada 2011. i najprije se u društvu svog domaćina Mate Jankovića uputio u Istru.

Tamo je kušao tartufe iz Motovunske šume, kamenice iz Limskog kanala i otišao u ribolov s kuharom iz Bateline, Davidom Skokom.

U rovinjskom restoranu Wine Vault chef  Tom Gretić Bourdainu je servirao carpaccio od vrganja sa želeom od crvenog luka uz Tomčev Rajnski rizling. Uslijedio je consome od fazana i gusja jetra uz bijeli Claijev Ottocento, a nastavilo se s roladom od zeca i fazana, palentom i kestenima, uz što je serviran crni pinot Vlade Krauthakera. Vrhunac je uslijedio uz srneće sedlo i Roxanichev teran iz 2006. (magnum!).

Kasnije je Anthony Bourdain krenuo na Pag i posjetio  Boškinac gdje je kušao lokalne specijalitete, paški sir i pašku janjetinu nakon čega se zaputio dalje prema jugu.

Prva epizoda - o Mozambiku

Za sada je sigurno da će prva epizoda nove sezone biti ona snimljena u Mozambiku, jednoj od najsiromašnijih afričkih država. Na Bourdaina je upravo Mozambik, mada opustošen građanskim ratom ostavio najbolji dojam jer se, smatra on, jednostavno ne može ni sa čime na svijetu usporediti.
Nakon epizode iz Mozambika, slijede epizode iz Austina (SAD), Baje (Mexico), Burgundije (Francuska), nama najzanimljivija epizoda s hrvatske obale, Emilia-Romagna (Italija), Finska, Rio de Janeiro (Brazil), Kanzas Cityja (SAD), Lisabona ( Portugal), Penanga (Malezija) i Sydneyja u Australiji.
I.Zidar /foto: iz FB albuma Maria Bobanovića

Više o novoj sezoni Bourdainovog serijala može pročitati ovdje.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

andrija new look

Andrija Prostran i Marina...

U eliminacijskom Testu osjetila kandidati su trebali prepoznati 21 sastojak u tripicama alla fiorentina što je za Andriju bila nemogu…

andrija new look

Masterchef: Show važniji od...

Pobjednik večeri u kojoj se kuhalo “zdravo i jeftino” bio je Marko Palfi, ali mu je show ukrao Andrija Prostran koji je obri…

MC2-svi finalisti

Poznati superfinalisti druge...

Nakon posljednje eliminacijske emisije Masterchefa emitirane u nedjelju navečer poznati su svi superfinalisti druge sezone  ovog…