Promovirani novi Zweigelt, Frankovka i Syrah
Feravino predstavilo svoja crvena Miraz vina kao hit dolazećeg ljeta

Vinarija iz Feričanaca na promotivnom je kušanju dokazala da se crvena vina njihove ekskluzivne serije Miraz mogu vrlo uspješno sljubiti s omiljenim ljetnim namirnicama
Uz kuharsku podršku poznatog TV lica Stephana Macchia, Feravino je u ponedjeljak, 28. Svibnja organiziralo vrlo interesantnu kulinarsku radionicu u prostoru zagrebačkog Apetit Citya.
Stephan Macchi pripremio je niz manjih zalogajčića od često i široko korištenih ljetnih namirnica poput voća, plodova mora, različitih sireva i nezaobilazne čokolade, koja odlično prate strukturu i okuse Zweigelta, Frankovke i Syraha iz feričanskog vinogorja.
Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovka 2009. i Miraz Syrah 2009., kao i mnoga druga crvena vina neopravdano padaju u zaborav kada se odlučuje o vinu koje bi idealno pratilo laganije ljetne recepte.
Crvena Miraz vina odlikuju se primjetnom svježinom, nužnom kako bi vina pratila laganu ljetnu kuhinju.
Iz Feravina su pokazali kako ovo ljeto iskombinirati dosad nezamislive kombinacije i napraviti spoj dalmatinskih i primorskih sezonskih specijaliteta uz čašu vrhunskog slavonskog crnog vina.
– Ponos Slavonije je bez ikakve sumnje graševina, no blago Slavonije se nalazi upravo u našim crvenim vinima koja postaju i sve poznatija u svijetu. U Feravinu smo to uvidjeli prije mnogo godina pa smo, zahvaljujući podneblju i radu naših zaposlenika, zauzeli vodeću poziciju kada je riječ o kvaliteti crvenih kontinentalnih vina. Ovom degustacijom htjeli smo dokazati da su naši Miraz Zweigelt,Frankovka i Syrah, kao vrhunska kompleksna vina s velikim potencijalom, ujedno i dovoljno nenametljiva i svježa te kao takva idealna za ljetnu konzumaciju. Tajna naših vina je upravo svježina vina specifične za podneblje i sorte koje uzgajamo – poručio je okupljenima direktor proizvodnje Feravina Mladen Perak.
Miraz Zweigelt 2009., Miraz Frankovku 2009. i Miraz Syrah 2009. zasebno je predstavio glavni enolog Feravina Miodrag Hruškar, dok je hranu i sljubljivanje s vinima uz okupljene komentirao sam autor gastro kreacija Stephan Macchi.
– Užitak mi je bio upustiti se u izazov kombiniranja Miraz vina uz lagane ljetne gastronomske zalogaje kroz koje se ova vina tradicionalno ne prezentiraju. Bobičasto voće, kruške, čokolada, zreli sirevi i kozice, sve te namirnice se odlično sljubljuju uz Miraz crvena vina – rekao je Stephan Macchi.
D.S./ foto: Feravino