Poznat program opatijskog slatkog vikenda

Festival čokolade u Opatiji u znaku torti i ručno rađenih pralina

festival cokolade logo 2011

Od 2. do 4. prosinca Opatija će biti u znaku čokoladnih fontana, torti i mousseva, a gosti će moći naučiti i kako se rade prave čokoladne praline

Festival čokolade, trodnevna gastronomska manifestacija kojoj je domaćin Opatija od 2. do 4. prosinca 2011., okupit će ponovno tisuće sladokusaca, koji će uživati u slasticama i napitcima od čokolade u opatijskim hotelima po promotivnim cijenama.

Prema riječima Jasne Doričić Sanković, direktorice Turističke zajednice grada Opatije, ove godine, u kavanu hotela Imperial dolazi ekipa iz tvrtke “Vilma Rab“, poznati majstori Rapske torte.

Osim te čuvene i čudesne delicije, dva će majstora za Vas, na licu mjesta izrađivati čokoladne praline koje ćete moći degustirati i kupiti po promotivnim cijenama, kao i dvadesetak vrsta čokolade i dražeja.

Radionice u Klubu ljubitelja čokolade

Bit će tu i čokoladna fontana gdje ćete čokoladu moći sljubljivati s voćem, ali to, naravno, nije sve!

Program započinje u petak 2. prosinca otvaranjem u Ugostiteljskoj školi (13 sati), nakon čega se možete zaputiti na Čokoladnu šetnicu gdje će biti izloženo mnoštvo čokolada, pralina, bombona, torti i drugih slastica (Mille Artis, Cukrček, Leonardo/Fabbri/ Mokarabia).

Slastičarna Šarlota u subotu od 10 do 18 sati  predstavlja veliku čokoladnu fontanu s prilozima (sezonsko voće, profiterole, biskvit, kokos, orasi, bademi) i druge čokoladne specijalitete i mousseve. Dan kasnije ovdje će se nuditi voćni choco bar, odnosno razno voće u čokoladi i drugi specijaliteti.

Na štandu Kluba ljubitelja čokolade predviđene su radionice čokolade, uz posebno zanimljivu demonstraciju izrade pralina za što će se pobrinuti tvrtka Vilma iz Raba.

Carska torta duž cijele terase

U subotu, 3. prosinca najavljeno je i rezanje carske torte Imperial izložene duž cijele terase kavane Imperial uz prigodnu prodaju po cijeni od 10 kuna.

Restoran Le Mandrać uključio se u festival čokoladnim degustacijskim menijem (brie u omotaču od crnog maka i bijele čokolade, juha od čokolade s konfitom od naranče, bijeli čokoladni mousse s Baileysom i šumskim voćem), uz još brojne druge slastice i večernji “čokoladni party”.

sfinga 2010Grand Hotel Adriatic predstavlja se svojim  čokoladnim kruhom, tortom od čokolade i palente, “srnećim leđima”, čokoladnom tortom s đumbirom i mousseom od bijele čokolade i zelenog čaja. Ovdje se za uživanje u poslasticama brine chef Saša Bešlić koji je 2010. godine za svoju “egipatsku” čokoladnu tortu (na slici) dobio prvu nagradu na Festivalu.

Posebnu ponudu slastica od čokolade najvili su i caffe bar Leonardo, slastičarnica Lungomare, i kavana Palme.

U subotu 3. prosinca na programu je i zanimljivo predavanje Darije Vranešić Bender o nutricionistričkim svojstvima čokolade (hotel Bristol), uz kuharsku radionicu Marinele Prodan.

Trideset punjenja pralina

Od petka do nedjelje moći će se razgledati  na Milenij Choco šetnici i međunarodna izložba fotografija na temu čokolade, izložba ručno rađenih čokoladnih pralina i čokolade Milenij Choco, a bit će organizirana i prigodna prodaja Choco pralina (s više od 30 punjenja – marelica, pistaccio, cognac, višnja, lješnjak i dr.) i čokoladnih delicija poput čokoladne boce, borića, lizaljki, CD-a, žlica i sličnih poslastica.

Posebna ponuda najavljena je i u kavanama Wagner i Grand: čokoladni muffini, blagdanski kolačići, keksići umočeni u čokoladu, čokoladne torte (Milenij Choco, Čokoladna fantazija, Mousse čokolada, Sacher i Karamel), čokoladni fondant, kroasani s čokoladom, čokoladna krostata, kuhano vino i čaj s rumom.

Denis Zembo, osim u Le Mandraću pojavljuje se i u restoranu Ružmarin gdje s Marinom Prijatelj i Borisom Mihovilićem predstavlja autohtone suvenire i autohtone čokoladne gastro delicije.

Svemu ovome dodajmo još i mnoštvo programa za djecu, nekoliko kazališnih predstava, i koncerata uključujući i svirku u jazz parku, gdje nastupa duo Astrid/Spartaco.

Majda Matković

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

cokolade kamelije maruni

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer,   Villa Angiolina, kao i  opatijski hoteli, resto…

cokolade kamelije maruni

Čokoladne priče Opatijske...

Jedinstveni čokoladni program koristi autohtone lovranske trešnje i marune, med i medicu, aromatično mediternasko bilje te doma…

dani cokolade opatija

U Opatiji predstavljena...

“Dani čokolade”, nova  manifestacija koja se odvija u okviru programa „Zima u Opatiji“ kojeg pod pokroviteljstvom Grada O…