Predstavljanje TZ Kvarner u Zagrebu

Gala večera Kvarner Gourmet u zagrebačkom Apetit Cityju

DSC_0424

Na tragu zanimljivih i uspješnih do sada održanih zajedničkih prezentacija kvarnerskih restorana nositelja posebne oznake kvalitete „Kvarner Gourmet“, koju im u sklopu projekta brendiranja gastronomije u turističkoj ponudi destinacije dodjeljuje Turistička zajednica Kvarnera, nakon ljubljanskog restorana JB, priređeno je gostovanje u poznatom zagrebačkom Apetit City Restaurant & Baru.

Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj, i slične resorne segmente, te pri tome suradjuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju.

Finale Davis Cupa u Zagrebu jedinstvena je prilika za promociju kvarnerske gastronomske scene, pa je tako Turistička zajednica Kvarnera, „proširila teren“ i u restoranu Apetit City organizirala jedinstveni gastronomski doživljaj „Kvarner Gourmet gala večeru“ za sudionike Davis Cup-a, partnere i predstavnike medija.

Najpoznatiji kvarnerski restorani; Bevanda na čelu s Klaudijem Jurčićem, čuvenim sommelierom, Kukuriku s chefom Nenadom Kukurinom, Rivica s Draženom Lesicom i chefom Igorom Erženom, rapska Villa Barbat s Davorom Andrićem i chefom Andrejem Tijanom, Draga di Lovrana s chefom Deniem Srdočem, svi redom nositelji oznake kvalitete KVARNER GOURMET, u Zagreb su donijeli okuse jadranskog mora.

Pet restorana, pet chefova, pet slijedova, u pratnji odabranih vina, pružilo je užitak svima.

U brižljivo komponiranom menu-u bilo je kvarnerskih škampa, morskih ježinaca i crnih tartufa, rapske janjetine i lovranskih maruna, bilo je vrbničke žlahtine, malvazije, merlota i rose-a, ali i pjenušca.

Uz predstavnike domaćih i inozemnih medija i brojne uzvanike iz sportskog i poslovnog svijeta, prezentaciji Kvarnera nazočili su veleposlanik Republike Argentine Maximiliano Gregorio-Cernadas, predsjednici teniskih saveza zemalja finalista Davis Cupa 2016 Argentine i Hrvatske, gospoda Armando Horacio Cervone i Franjo Luković, i potpredsjednici saveza, Cathie M. Sabin, predsjednica Britanske tenis federacije i ujedno direktorica turnira Wimbledon, predsjednici većine Europskih teniskih federacija, predsjednik Svjetskog udruženja hotelijera i restorana (IHRA) Ghassan Aidi te gospođa Slavica Ecclestone.

Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera.

Turistička zajednica Kvarnera nastavit će s predstavljanjem svojih TOP proizvoda u Zagrebu, a gastronomija je svakako jedan od najsnažnijih, te se veselimo budućim kreacijama i doživljajima.DSC_0503

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

surlice-prave

Fešta od šurlic

20.06.2016. – 26.06.2016. / Punat Gastronomska manifestacija – ponuda šurlica sa raznim umacima u pripremi Puntarskih…

batelina 2

Najbolji restoran u izboru...

Nakon dvije godine dominacije Bistro Apetita došlo je smjene na vrhu prema izboru u kojem sudjeluju vodeći ugostitelji, kuhari, posl…

gastro samobor cover-rez

Objavljena brošura ‘Svi...

Turistička zajednica grada Samobora izdala je zanimljivu brošuru “Svi gurmanski putovi vode u Samobor” koja objedinjuje cjelo…

Dobri restorani 2013_1

Bistro Apetit i drugu godinu...

Najbolji restoran Hrvatske 2013., u izboru Dobrih restorana, zajedničkog projekta Saše Špiranca i Dobre Hrane, je Bistro Apetit ko…