Prvi rođendan neobične knjižare u Rovinju

Gastro knjižara Fritula za rođendan otvorila web stranicu

fritula 00

Gastro knjižara Fritula započela je s radom u lipnju 2012. godine, dakle prije punih godinu dana.

Danas vas sa zadovoljstvom podsjećamo na to jer je Fritula otvorila i svoju web stranicu.

Ideja Fritule je bila stvoriti nešto novo i kreativno u Istri u kojoj nedostaje specijaliziranih knjižara.

Budući da vlasnici Fritule vole kuhati i fino jesti, ideja o knjižari specijaliziranoj za kuharice činila se pravom stvari.

Od namjere do realizacije dijelilo ih je svega nekoliko kratkih mjeseci u kojima su na brzinu morali naučiti kako voditi i kako održavati projekt.

U Frituli izbjegavaju koristiti riječ posao jer im to Fritula svakako nije.

Ona predstavlja mnogo više.

Projekt je to koji uključuje ljubav i napor da se jedna vrsta hobija ustoliči kao svakodnevna praksa.

Vlasnici Fritule su diplomirani kulturolozi i sanjari koji i dalje vide ono nešto u fizičkoj knjizi pa im se svaka ideja o knjižari činila kao ostvarenje jednog sna.

Imati vlastitu knjižaru, održavati red na policama knjiga i određivati koje će knjige postati dijelom inventara – to je bila želja.

Prostor knjižare smješten je u starom dijelu grada Rovinja u uličici Montalbano koja se svake godine nadopunjuje novim kreativnim stanarima.

Fritula je prije svega mjesto susreta i druženja, mjesto razgovora i pijenja kava a potom i pronalaska recepata koje su prikupljali posvuda.

Namijenjena svim zaljubljenicima hrane i knjige i voljeli bismo da svatko u njoj pronađe jedan dio sebe.

Ukoliko vam je Fritula (fizički) predaleka, naš tekst će vam je nakratko približiti, a tu je sada i njihova web stranica.

I.Z. / foto Fritula

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

x-kozlovicev podrum

Povodom godišnjice nove...

Autor knjige „Kozlović“ je Zoran Leko kojem su se u pisanju tekstova pridružili Marino Baldini, Saša Špiranec, Zvonko Makovi…

hrana.mozak310x250

Hrana za mozak - recepti za...

prof. dr. Vida Demarin i suradnice: HRANA ZA MOZAK
Jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje VBZ, Zagreb, 148 stranica   “Hrana za…

zudnja za hranom-rez

Žudnja za hranom - vaš...

Knjiga „Žudnja za hranom“ razmatra znanstveno dokazane utjecaje pojedinih namirnica na raspoloženje i energiju te pruža konk…

fritule s bućom

Luči Babić s Brača radi...

Pročitajte kako se rade “najbolje fritule na svitu” prema receptu pobjednice natjecanja u Splitu Luči Babić, vješta…