Nova promocija hrvatske enogastro scene

Gastro kritičar britanskog The Independenta nahvalio Slavoniju

independent o cro agro turizmu

Andy Lynes u svojoj rubrici „Food Miles“ posvetio je velik prostor graševini, slavonskim podrumima, a nije zaobišao ni kulen i paprikaš

Hrvatska je 2.srpnja zapaženo predstavljena na portalu uglednog britanskog The Independenta u rubrici Putovanja.

Gastrokritičar Andy Lynes u svojoj rubrici „Food Miles“ otkriva da se kontinentalna Hrvatska možda ne može mjeriti u ljepotama s obalama Jadrana, ali ima što ponuditi zaljubljenicima u dobru hranu i vino.

Lynes prvenstvo upozorava na osvježavajuću graševinu koja je vrlo raširena u Slavoniji od Kutjeva do Iloka gdje se u Gradskom muzeju čuvaju zanimljivi eksponati iz povijesti vinarstva.

Autor se žali da vinski turizam nije razvijen kao slavonska vinska scena pa za vrijeme posjeta Kutjevačkim podrumima nije mogao dobiti željene informacije o povijesti vinarije.

Pozitivnim ocjenjuje pokretanje Vinskih cesta uz podršku HTZ što je dovelo do stvaranja interaktivne (vinske) mape Osijeka i okolice s Baranjom.

Na kraju, Andy Lynes čitateljima predlaže da svoju ekskurziju po Slavoniji započnu u Iločkim podrumima, nastave u Principovcu i kod Krauthakera za kojeg naglašava da je dobitnik mnogih nagrada kao i da se njegova vina mogu nabaviti u slavnom The Fat Ducku i još nekim restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Lynes nije zaboravio ni na slavonsku hranu pa tako poziva na posjet Eko-etno selu Stara Kapela gdje je uživao u lokalnom siru i kulenu ili kao alternativu nudi odličan paprikaš u iločkom Hotelu Dunav.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

I.Zidar/screenshot: The Independent

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

new york 2013 by matosevic

Hrvatski vinari prestavili...

Ove su se godine u New Yorku predstavile gotovo sve najbolje hrvatske vinarije: Badel 1862, Baković, Belje, Bibich, Bodren, Bolfan, Bo…

traminac

Graševina, Traminac i...

Znak “Izvorno hrvatsko” do sada su dobila 123  proizvoda, a ovo je veliko priznanje sada pripalo i PP Orahovica, Kutjevu d.d. i Ilo…

bolfan

Sivi pinot Tomislava Bolfana...

Prije Bolfana ovo važno priznanje od Decanterovih kritičara dobio je i Krauthaker za svoju graševinu Sivi pinot Tomislava Bolfana,…

vino-tasting

Najbolji hrvatski sommelier...

Zagreb će ovog tjedna biti okupljalištem vrhunskih poznavatelja vina i žestokih pića koji će se natjecati za titulu najboljeg u sk…