Nova promocija hrvatske enogastro scene
Gastro kritičar britanskog The Independenta nahvalio Slavoniju

Andy Lynes u svojoj rubrici „Food Miles“ posvetio je velik prostor graševini, slavonskim podrumima, a nije zaobišao ni kulen i paprikaš
Hrvatska je 2.srpnja zapaženo predstavljena na portalu uglednog britanskog The Independenta u rubrici Putovanja.
Gastrokritičar Andy Lynes u svojoj rubrici „Food Miles“ otkriva da se kontinentalna Hrvatska možda ne može mjeriti u ljepotama s obalama Jadrana, ali ima što ponuditi zaljubljenicima u dobru hranu i vino.
Lynes prvenstvo upozorava na osvježavajuću graševinu koja je vrlo raširena u Slavoniji od Kutjeva do Iloka gdje se u Gradskom muzeju čuvaju zanimljivi eksponati iz povijesti vinarstva.
Autor se žali da vinski turizam nije razvijen kao slavonska vinska scena pa za vrijeme posjeta Kutjevačkim podrumima nije mogao dobiti željene informacije o povijesti vinarije.
Pozitivnim ocjenjuje pokretanje Vinskih cesta uz podršku HTZ što je dovelo do stvaranja interaktivne (vinske) mape Osijeka i okolice s Baranjom.
Na kraju, Andy Lynes čitateljima predlaže da svoju ekskurziju po Slavoniji započnu u Iločkim podrumima, nastave u Principovcu i kod Krauthakera za kojeg naglašava da je dobitnik mnogih nagrada kao i da se njegova vina mogu nabaviti u slavnom The Fat Ducku i još nekim restoranima s Michelinovim zvjezdicama.
Lynes nije zaboravio ni na slavonsku hranu pa tako poziva na posjet Eko-etno selu Stara Kapela gdje je uživao u lokalnom siru i kulenu ili kao alternativu nudi odličan paprikaš u iločkom Hotelu Dunav.
Cijeli tekst pročitajte ovdje.
I.Zidar/screenshot: The Independent