Najave
Gastro manifestacija – Svijet na tanjuru

Zagreb 23.9. – 14.10. 2012.
Jeste li spremni za put oko svijeta? Putovnicu i kovčege ostavite kod kuće, sve što vam treba je avanturistički duh!
Dobra vibra (www.dobravibra.hr). vam ponovo donosi uzbudljivu gastro priču! Pročešljali smo grad u potrazi za najboljim restoranima internacionalnih kuhinja. Isprobajte indijski Thali, proljetne rolade, baklavu, belgijske waffle, nizozemske palačinke, talijansku tjesteninu i još mnoštvo specijaliteta koji će vaše nepce odvesti na egzotično putovanje! Odvažite se na isprobavanje novih okusa najzanimljivijih svjetskih kuhinja!
U restoranima Il Secondo, Bazaar, Fellini, Asia II, Maharadja, Delizie Libanesi, Panda, Stari Fijaker i La Boca čekaju vas meniji koji uključuju glavno jelo, desert i čašu vina za samo 70,00 kn po osobi. Uz restorane, za vas smo pripremili i posebne popuste u internacionalnim zalogajnicama gdje možete isprobati slatke i slane egzotične poslastice. Svratite u La Maison des Waffles, Dizzies, Lokmu i Koykan i pogledajte što vam nude.
Kako to na Dobroj vibri obično biva, osim gastro ponude čeka vas još sadržaja! Pozivamo vas da postanete naš Putnik oko svijeta! Posjetite najmanje 4 restorana i skupljajte naljepnice. Lijepite ih na kartice koje ćete dobiti u restoranu. Vlasnik kartice sa 4 naljepnice postaje naš Putnik oko svijeta i osvaja popust na početne tečajeve u školi stranih jezika Sputnik. Najsretniji Putnici dobivaju priliku osvojiti neku od glavnih nagrada – besplatni tečaj stranog jezika po želji i poznate kuharice iz knjižare Algoritam!
Započnite jesen obogaćeni novim iskustvima i znanjima i prepustite se Dobroj vibri!
PR/foto: dobra vibra
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti