Ususret novoj sezoni kulinarskog showa Nove TV

Gdje su i što rade zvijezde lanjskog Masterchefa

MC grupna-rez

Masterchef je gotovo svim finalistima promijenio život i uveo ih u svijet profesionalnog kuhanja, a samo za dvoje natjecatelja, Davora Šrenga i Željanu Ančić kuhanje je i dalje samo hobi

Masterchef, najpopularniji kulinarski TV show, uskoro će ugostiti novih dvije tisuće kandidata među kojima će se oni najbolji boriti za nagradu od 200.000 kuna, ali i svojih pet minuta slave.

Prije no što se suočimo s novim natjecateljima u showu Nove TV pogledajmo gdje su karijeru nastavili finalisti prošle sezone, njih 11.

Podsjetimo se, riječ je o Šimi Sušiću, Srđani Jevtić, Robertu Predragu Žmiri, Matiji Nikoliću, Vedranu Begu, Ljubi Matulinu, Željani Ančić, Nastasji Fišter, Marku Gajskom, Davoru Šrengu i Mariu Bobanoviću.

Samo dvoje finalista nije se odlučilo profesionalno okrenuti kuhanju.

Davor Šreng iz Zagreba i dalje vodi uhodan posao proizvodnje čarapa, a kuha samo za uži kruh obitelji i prijatelja.

Željana Ančić iz Dubrovnika također inzistira da joj kuhanje mora ostati samo hobi, a ona je podsjetimo, diplomantica menadžmenta ljudskim resursima.

Pobjednik Masterchefa Šime Sušić često je u medijima jer je nedavno kajakom obilazio jadranske otoke i kuhao tradicionalna otočna jela.

Pored toga, u suradnji s članom žirija Radovanom Marčićem objavio je knjigu recepata i zapisa „Masterchef: Dnevnik pobjednika“ .

Matija Nikolić radi kao kuhar, bavi se cateringom i ima školu kuhanja. U samo godinu dana radio je u Boškincu na Pagu, Kaptolskoj kleti u Zagrebu gdje i sada radi, ali kao šef kuhinje u Zagrebačkoj pivovari.

Mario Bobanović radio je kao asistent Toma Gretića u njegovom rovinjskom restoranu Vine Vaultu i imao čast ugostiti Anthonyja Bourdaina, a potom je vodio i kulinarsku rubriku u emisiji ZelenJava na DomaTV.

Nastasja Fišter i Marko Gajski u paru vode hvarski restoran DiVino, a prošle je zime Nastasja dobila i svoj TV show “Slatki Božić” na Novoj TV.

Ljubo Matulin vodi kuhinju u restoranu „La pasta“ u sklopu dubrovačkih Vrtova sunca.

Robert Predrag Žmire nakon showa vodio je restoran Alka u Trogiru, a prepoznat je kao veliki borac za autohtonu dalmatinsku kuhinju.

Srđana Jevtić nema stalnog angažmana već gostuje na poziv, a najčešće kuha bogatim jahtašima koji plove Jadranom.

Vedran Beg pronašao je posao u bliskoj vezi s kuhanjem mada je odbio mnoge ponude za vođenje kuhinje. Zaposlio se u Obrtničkoj školi kao stručni učitelj za kuharstvo.

Novi korak u karijeri napravila je i dosadašnja voditeljica Masterchefa Jasna Nanut koju će u drugoj sezoni zamijeniti Igor Mešin, dok je Nanut preuzela scenaristički posao.

I.Z. (foto Nova TV)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

marko matei rez

Marko Matei zaboravio na...

Za Marka je bio koban bami goreng, egzotično jelo s rezancima, kozicama i piletinom kojeg je pripremio uz velike teškoće, a spomenimo…

mc2-ivana i marko in love

Novi ljubavni par u...

Upravo iz MasterChef vile Ivana i Marko prekinuli su stare ljubavne veze i započeli svoju, a kako kažu, kliknuli su od prvog trenutka Dr…

MC2-ribarnica

Martina iz Šibenika...

Martina Ristić Stipandžija, devetnaestgodišnja trgovkinja iz Šibenika napustila je Masterchef. Između troje kandidata koji s…