Ususret novoj sezoni kulinarskog showa Nove TV
Gdje su i što rade zvijezde lanjskog Masterchefa

Masterchef je gotovo svim finalistima promijenio život i uveo ih u svijet profesionalnog kuhanja, a samo za dvoje natjecatelja, Davora Šrenga i Željanu Ančić kuhanje je i dalje samo hobi
Masterchef, najpopularniji kulinarski TV show, uskoro će ugostiti novih dvije tisuće kandidata među kojima će se oni najbolji boriti za nagradu od 200.000 kuna, ali i svojih pet minuta slave.
Prije no što se suočimo s novim natjecateljima u showu Nove TV pogledajmo gdje su karijeru nastavili finalisti prošle sezone, njih 11.
Podsjetimo se, riječ je o Šimi Sušiću, Srđani Jevtić, Robertu Predragu Žmiri, Matiji Nikoliću, Vedranu Begu, Ljubi Matulinu, Željani Ančić, Nastasji Fišter, Marku Gajskom, Davoru Šrengu i Mariu Bobanoviću.
Samo dvoje finalista nije se odlučilo profesionalno okrenuti kuhanju.
Davor Šreng iz Zagreba i dalje vodi uhodan posao proizvodnje čarapa, a kuha samo za uži kruh obitelji i prijatelja.
Željana Ančić iz Dubrovnika također inzistira da joj kuhanje mora ostati samo hobi, a ona je podsjetimo, diplomantica menadžmenta ljudskim resursima.
Pobjednik Masterchefa Šime Sušić često je u medijima jer je nedavno kajakom obilazio jadranske otoke i kuhao tradicionalna otočna jela.
Pored toga, u suradnji s članom žirija Radovanom Marčićem objavio je knjigu recepata i zapisa „Masterchef: Dnevnik pobjednika“ .
Matija Nikolić radi kao kuhar, bavi se cateringom i ima školu kuhanja. U samo godinu dana radio je u Boškincu na Pagu, Kaptolskoj kleti u Zagrebu gdje i sada radi, ali kao šef kuhinje u Zagrebačkoj pivovari.
Mario Bobanović radio je kao asistent Toma Gretića u njegovom rovinjskom restoranu Vine Vaultu i imao čast ugostiti Anthonyja Bourdaina, a potom je vodio i kulinarsku rubriku u emisiji ZelenJava na DomaTV.
Nastasja Fišter i Marko Gajski u paru vode hvarski restoran DiVino, a prošle je zime Nastasja dobila i svoj TV show “Slatki Božić” na Novoj TV.
Ljubo Matulin vodi kuhinju u restoranu „La pasta“ u sklopu dubrovačkih Vrtova sunca.
Robert Predrag Žmire nakon showa vodio je restoran Alka u Trogiru, a prepoznat je kao veliki borac za autohtonu dalmatinsku kuhinju.
Srđana Jevtić nema stalnog angažmana već gostuje na poziv, a najčešće kuha bogatim jahtašima koji plove Jadranom.
Vedran Beg pronašao je posao u bliskoj vezi s kuhanjem mada je odbio mnoge ponude za vođenje kuhinje. Zaposlio se u Obrtničkoj školi kao stručni učitelj za kuharstvo.
Novi korak u karijeri napravila je i dosadašnja voditeljica Masterchefa Jasna Nanut koju će u drugoj sezoni zamijeniti Igor Mešin, dok je Nanut preuzela scenaristički posao.
I.Z. (foto Nova TV)