Veliko priznanje za vinariju Feravino iz Feričaneca

Gosti glamuroznog polo natjecanja u Windsoru kušali hrvatska vina

Feravino na Audi International Polo1

Audi International Polo jedno je od najvećih svjetskih polo natjecanja za prestižni Westchester kup, koji se održao krajem srpnja u Guards Polo klubu pokraj Windsora, a svoje snage su odmjerili engleski Audi tim i tim Equus & Co. iz SAD-a.

Guards Polo Club, jedan je od najprestižnijih polo klubova na svijetu, a na čelu kluba je Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, muž britanske Kraljice Elizabete II.

Ovo događanje, kombinacija je sporta, zabave i glamura, a zasigurno je jedan od vrhunaca u ljetnoj sezoni aristokratskog društvenog života, s gostima iz svijeta filma, televizije, glazbe i sporta Engleske.

Guards Polo Club je osnovan 25. siječnja 1955. u ime njegovog kraljevskog visočanstva princa Philipa, vojvode od Edinburgha, kao predsjednika, a danas je najveći polo klub u Europi u pogledu članstva i broja igrališta.  Klub je smješten u Velikom parku u Windsoru.

Haljine i odjela za ovaj event pažljivo se kupuju i dugo unaprijed biraju, a datum u kalendaru pažljivo je označen.

Brojni okupljeni uživali su u vrhunskim delicijama i samo najboljim pićima, a na vinskoj karti ovog značajnog događanja našla su se vina slavonske vinarije Feravino.

Za mladu vinariju iz Hrvatske izniman uspjeh predstavlja to što su vina iz linije Dika i Miraz uvrštena i prezentirana na Audi International Polo turniru.

Ujedno, vina Feravina bila su odabrana kao jedina vina koja su se služila gostima i uzvanicima tog prestižnog događaja.

„Velika je čast za mladu vinariju iz Hrvatske što su upravo vina iz linije Dika i Miraz uvrštena i prezentirana na Audi International Polo turniru. Priliku da se predstavi u aristokratskom svijetu Engleske Feravino je dobilo nakon što su vina kušana i testirana od strane brojnih stručnjaka prije nego su odabrana za ovo prestižno natjecanje. Između nekoliko predloženih poznatih hrvatskih vinarija organizatori su se odlučili za našu mladu i perspektivnu slavonsku vinariju Feravino. Tako su vrhunska vina tradicionalnih naziva Dika i Miraz dobili i aristokratsku potvrdu svoje kvalitete, na ponos Feravina.“, izjavio je Željko Jirouš, direktor prodaje.

Ovakva pozitivna reakcija vinoljubaca kraljevske obitelji ne čudi s obzirom na prestižne međunarodne nagrade koje su u zadnje vrijeme zaredale Feravinu, među kojima valja istaknuti dvije medalje na Decanteru za Frankovku Miraz 2009 te Syrah Miraz 2009., koji je također nagrađen srebrnom medaljom na 7. Syrah du Mondeu.

Za vrijeme svečanog ručka u VIP Restoranu Chukkas smještenom u VIP Međunarodnom paviljonu za svim stolovima su se služila Feravinova vina: Chardonnay Dika 2011, Graševina Miraz 2013, Rosé Dika 2012, Zweigelt Dika 2011, Frankovka Miraz 2009.

Nakon sportskih aktivnosti, gosti su se nastavili zabavljati na Boujis After Party-u u najekskluzivnijem night clubu u Londonu uz ritmove DJ Pete Tong-a, a dobroj atmosferi i tu su doprinijela  Feravinova vina.

Prestižni pobjednički trofej otišao je u ruke Engleza , a kapetanu Luke Tomlinsonu trofej je osobno uručio Princ Charles.

Ujedno, brojni uzvanici nisu mogli dočekati da Princu Charlesu čestitaju na novoj ulozi djeda i zažele dobrodošlicu Princu Georgeu od Cambridgea.

Utakmice za ovaj veliki i prestižni trofej nisu se igrale na britanskom tlu već više od 16 godina, tako da su oba kluba imala veliku čast igrati, bez obzira na pobjedu. Zadnji put Westchester kup Engleska  je osvojila 1997.g.

R.I. /foto: Press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Vina Belje CS merlot s medaljom-rez

Vina Belje dobila još jednog...

Svjetsko ocjenjivanje vina sorti cabernet sauvignon i merlot pod nazivom “Emozioni dal mondo: Merlot e Cabernet insieme” održav…

Feravino berba grožđa4

Odlična godina u vinogradima...

Ovogodišnja berba u vinogradima Feravina iz Feričanaca koji se prostiru na 170 hektara zbog vremenskih uvjeta nešto je kasnila u odn…

Stari-podrum-feravino

Feravinu zaredale prestižne...

Feravino slavi jer je tijekom svibnja osvojilo prestižne nagrade i vrijedna priznanja za svoja vina Frankovka Miraz 2009. i Syrah  Mi…

vino čobanković

Graševini vinarije...

Šampion među crnim vinima je Zlatan Plenković svojim Zlatan plavcem barrique 2009, dok je šampion među bijelim vinima Pošip Mark…