Laguna Novigrad predstavila projekt Gourmet Passport

Gourmet Passport, novi vodič i program vjernosti ponajboljih restorana i vinara sjeverozapadne Istre

Gourmet Passport

Gou Pass okuplja 30-tak najpoznatijih vinara, maslinara i restoratera u regiji sustav vjernosti kao poticaj produljenju sezone najpoznatije hrvatske gourmet regije

U sklopu manifestacije Istra Gourmet Festival na umaškom ATP Vegeta Croatia Openu, predstavljen je u četvrtak, 12.srpnja Gourmet Passport, sustav nagrađivanja i vodič kroz gourmet znamenitosti sjeverozapadne Istre.

Nastavak je to Gourmet vodiča sjeverozapadne Istre i Istra Gourmeta, a inicijator projekta, Laguna Novigrad pokrenula ga je u suradnji s partnerima i turističkom zajednicom klastera Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

Gourmet Passport namijenjen je potrošačima okrenutim gastronomiji i turističkim sadržajima više vrijednosti, a program je primarno namijenjen individualnim gostima koji tijekom cijele godine posjećuju Istru.

Restorani & agroturizmi – partneri: Čok, Pepenero, Sergio, Morgan, San Rocco, Astarea, Stari podrum, Buščina, Mare & Monti, Nono, Sole, Klaj, Vela Vrata, Toni

Prema riječima autora projekta, Alana Bahorića, Gourmet Passport povezivanjem priznatih ugostiteljskih objekata i proizvođača u suradnji s turističkim zajednicama i hotelijerima okuplja partnere kojima je cilj produljiti sezonu, pružiti nove sadržaje individualnim gostima, te kroz brandiranje gastro i eno lokaliteta povećati vizibilitet sjeverozapadne Istre kao jedne od najkvalitetnijih hrvatskih gourmet destinacija.

–Posebno nas raduje odaziv partnera ali i spremnost Lagune Novigrad da prepozna i financijski realizira projekt od šireg interesa za lokalnu zajednicu. Laguna je uz kompletno financiranje pružila i logističku potporu, od komunikacije s partnerima do finalizacije. Gourmet passport uvažava interese svih strana jer hotelijerima pruža dodatnu ponudu u pred i pod sezoni, ugostiteljima dovodi posebno cijenjenu skupinu individualnih gostiju a turističkim zajednicama jača vizibilitet klastera–zaključio je Bahorić.

Priznati vinar Moreno Coronica, naglasio je kako je Gourmet Passport nastavak strategije brandiranja regije i zajedničkog angažmana svih koji žive od turizma.

–Još donedavno brinuli smo kako da svatko za sebe privuče što više gostiju, a danas kada su se navike potrošača značajno izmijenile, jasno nam je da je ukupan image destinacije od presudne važnosti.

Vinari & maslinari – partneri: Vergal, Babić, Al Torcio, CUJ, Palčić, Cattunar, Veralda, Coronica, Kozlović, Degrassi, Ivančić, Kabola

Direktor marketinga Lagune Novigrad, Alen Greblo, istaknuo je da su se u prvoj godini pozivu odazvalo 30-tak partnera, redom etabliranih ugostiteljskih objekata, proizvođača hrane, vina i ulja koji su ocijenjeni s više od 85 bodova po Istra gourmetu, članovi su Vinistre ili ponudom potiču izvrsnost i inovativnost u turističkoj ponudi regije.

-Zainteresirani partneri sudjelovanje mogu prijaviti u Turističkoj zajednici Novigrada, a komisija će se sastajati tri puta godišnje te donositi odluke o uključivanju novih članova–naglasio je Greblo.

Gourmet Passport je program vjernosti putem kojeg potrošač u određenom vremenskom razdoblju sakupljajući naljepnice iz pojedinih destinacija ostvaruje popuste na izvanpansionske usluge na području klastera.Alen Greblo_Zrinka Bokulic_Martina Modrusan_Alan Bahoric

Cilj je zadržati gosta u regiji, potaknuti ga na potrošnju i kroz program vjernosti motivirati na ponovni dolazak.

Gosti putovnicu mogu zatražiti nakon konzumacije proizvoda i usluga partnera u minimalnoj vrijednosti od 500 kuna. Prilikom svake iduće posjete i konzumacije od min. 200 kuna ostvaruje se pravo na naljepnicu koja donosi dodatni popust.

Za najvjernije goste, pripremljena je Gourmet diplomatska putovnica kojom česti posjetitelji ostvaruju najveće popuste i druge pogodnosti.

Osim putovnica koje je dizajnirao autor branda “In all the colours of Istria” Robert Radešić, Gourmet Passport prati višejezična web stranica (www.gou-pass.com), Facebook grupa, oznake na objektima partnera kao i promotivni materijali u turističkim uredima.

Proizvođači hrane - partneri: Natura tartufi, Sirana Klari

Direktorica Lagune Novigrad, Zrinka Bokulić podsjetila je kako će prave putovnice za nešto manje od godinu dana ulaskom u EU postati prošlost, ali zato Gourmet Passport ima priliku postati ambasadorom kvalitetne gourmet ponude i specifičnog lifestyle-a po kojem je Istra već danas poznata.

Nakon inicijalne faze, Laguna će projekt na operativno vođenje predati Turističkoj zajednici grada Novigrada kao doprinos razvoju turističke ponude Novigrada i sjeverozapadne Istre.

-Uz orijentaciju na sportsku rekreaciju i pripremu profesionalnih sportaša poput Istria Winter Cupa, wellness i SPA turizam, gourmet ponuda koju upotpunjujemo i vlastitim brandom nagrađivanog maslinovog ulja Vergal, treći je segment ponude na kojoj Laguna Novigrad gradi svoju prepoznatljivost na tržištu– zaključila je Bokulić.

P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

dani svoja

Sedmi Dani švoja u...

Konobe i restorani na području Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle do kraja studenoga domaćini su sedmih Dana švoja, gourmet manifes…

umag 2014 predjela

Umaška svečanost za gurmane...

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, predstavljen je Istria Gourmet Fes…

Dani jadranskih lignji 2

Predstavljeni Dani jadranskih...

U organizaciji turističkih zajednica uz posebne menije na bazi jadranske lignje čak 11 priznatih restorana i konoba Umaga, Novigrad…

švoji-tz istra

Dani švoja

Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje, 19.10.2013. – 30.11.2013. Gastronomska manifestacija Turističke zajednice Umaga, Novigr…