Proglašeni pobjednici Bisera mora za 2012.

Grand Prix Biser mora ruskom chefu Evgeniyu Chukalkinu

IMG_2028

Evgeniy Chukalkin iz Rusije dobitnik je Grand Prixa Biser mora za 2012.godinu ispred drugoplasirnog Przemyslawa Czekale iz Poljske i Iztoka Gumzeja iz Slovenije na natjecanju 35 kuhara iz 17 zemalja

Višednevna gastro manifestacija u Supetru na Braču uz sudjelovanje kuhara iz 17 zemalja zaključena je u subotu navečer proglašenjem pobjednika i majstora kuhara I.reda.

Evgeniy Chukalkin iz Rusije dobitnik je Grand Prixa Biser mora za 2012.godinu ispred drugoplasirnog Przemyslawa Czekale iz Poljske i Iztoka Gumzeja iz Slovenije. Ukupno se natjecalo 35 kuhara od kojih je pet ušlo u finale.

Majstori kuhari I. reda što je najviša titula u SKMER-u postali su Tomas A. Gugler, Roman David Tauber, Nebojša Vuković, Ljubče Gijevski, Dean Hristovski i Doena Vladislavić.

Proglašeni su i dobitnici medalja u pojedinim kategorijama pa su tako zlatne medalje za nacionalno jelo dobili Panagiotis Karafoulidis iz Grčke, Dursun Erbay iz Austrije te Jure Selak i Ružica Jukičić iz Hrvatske.

U pripremi piletine zlatne medalje osvojili su Bartosz Tobolski, Piotr Wyrwas i Thomas Bogacz iz Poljske, Iztok Gumzej iz Slovenije, Evgenij Chukalin i Radik Kharylin iz Rusije, Đorđe Ratković iz Crne Gore, Vladimir Vojnović iz BiH, Stevče Stevanovski iz Makedonije te Goran Staničić, Zdenko Mojčec, Darko Miljanović, Željan Radosavljević i Dalibor Tomić iz Hrvatske.

Tijekom subote gosti supetarskog Bisera mora opsim samog natjecanja kuhara mogli su uživati i u drugim priredbama. Tako su kuhari iz Ukrajine predstavili svoju kuhinju s  borščem, tradicionalnim jelom od cikle, junetine, kupusa i krumpira, na Rivi je organiziran mega cooking show, rezala se „berkelicom“ MEGA PIK mortadela i PETASON –  dalmatinski grill.

Posebno je atraktivna bila utrka kuhara u kanuima, a u veslanju s kuhačama nadmetali su se Hrvati, Rusi, Ukrajinci, Grci, Poljaci, Makedonci i Crnogorci.

D.S.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

barbieri biser mora nagrade

Toni Boban osvojio jubilarni...

Jubilarni, deseti po redu “Biser mora”, organiziran od 25. do 28. ožujka u Supetru na Braču okupio je ove godine oko 250 ku…

andrej barbieri

Barbieri predstavlja Hrvatsku...

S ciljem očuvanja gastronomske tradicije Mediterana kongres u Napulju okuplja 24 kuhara iz 12 zemalja Andrej Barbieri, chef poznatog…

biser mora

Na Braču započeo 9....

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, za…

biser mora

Biser mora - Supetar

IX. Međunarodni kulinarski festival  „Biser mora“. Supetar, otok Brač, 9. – 13. 04.2014. Ovogodišnji „Biser mora“ će…