Predstavljamo: Nova knjiga Radovana Marčića

Gurmanska razglednica kakvu jadranska tradicija zaslužuje

marcici knjiga cover uzivajte_sa_mnom-rez

Uživajte sa mnom! donosi 100 recepata poznatog hrvatskog gastronoma i člana žirija Masterchefa

Radovan Marčić, široj javnosti najpoznatiji kao član žirija u TV showu Masterchef, objavio je novu knjigu pod naslovom „Uživajte sa mnom!“ u izdanju VBZ.

Uživajte sa mnom! donosi sto novih recepata jednog od vodećih hrvatskih gastronoma.

Marčić je poznat i kao redatelj i pisac, koji je na pozornicu postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira.

U njegov opus spadaju naslovi: „Peljar hrvatskog Jadrana“, „Poslanice sladokuscima“ te „Gustoza đita“ koja je prevedena na četiri strana jezika.

Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim revijama, tjednicima i dnevnom tisku, a uredio je i dvadesetak knjiga za razne izdavače, najviše na temu mora i gastronomije.

Uživajte sa mnom!, knjiga priča hrvatskog gastrobarda Radovana Marčića nije uobičajena kuharica iz koje možemo prepisati recept za neku prigodu i vratiti je na policu da se izgubi među svakojakim drugim priručnicima za povremenu upotrebu, a još više nije za zaborav, naglašava Senko Karuza, književnik i gastronom s otoka Visa.

To je knjiga priča o jadranskoj tradiciji, naglašava Karuza, uz recepte koji otkrivaju nevjerojatnu raznolikost u detaljima, netipičnu za tako relativno mali zemljopisni prostor.

Uživajte sa mnom! knjiga je koja je kroz segment prehrane otkrila i popunila prazninu u razumijevanju običaja i ljudi koji su ostali vezani i vjerni moru.

Ta je knjiga i vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti pokazuje kulturni identitet iz kojeg se stvarala i u čijem se duhu čuva tradicija zaključuje Senko.

Dobra je razglednica ona koja vas, čim je primite, natjera da spakirate kufere i otputujete tamo gdje je to more, ta planina, to sunce i taj snijeg sa slike.

Siniša Pavić, pisac i novinar Novog lista, Marčićevu novu knjigu vidi kao – dobru razglednicu!

“Dobra razglednica jednoga gurmana ona je koja vas tjera da se isti čas opašete pregačom, dohvatite teće i krenete spravljati ono što je na razglednici gurmanskoj, u slici i u riječi. Pogotovo u riječi, jer Radovan Marčić majstor je riječi koja tjera na kužinavanje i blagovanje, na putene grijehe nepca, na stolovanje u ugodnom društvu što se okupilo baš zbog te teće i onog što u teći jest” – poručuje Pavić.

Ivan Zidar / foto: VBZ

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marčić, Galvagno i Barbieri...

Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, o…

mate jankovic

Potvrđeno da Mate Janković...

Prikazivanje kulinarskog showa “Celebrity Masterchef” počinje na proljeće, nakon godinu dana stanke, ali uz neke izmjene u odn…

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

mc2-petra plantak i svinjske nogice

Petra Plantak u pobjedničkom...

Malo poznatu kornatsku ribu najbolje su spremile natjecateljice Ivona Kristina, Petra i – Petra Petra Plantak je ušla u pobjedn…