Fascinantni svijet Aarona Shaya

Hrana koja vas ostavlja bez daha mada uopće nije za jelo

Miniature-Food-Sculpture16

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ je o ručnom radu u polimernoj glini kojim se bavi Aaron Shay, a koji je sastavni dio nakita koji izrađuje. Tko je Aaron Shay?

Aaron Shay je sjajan mladi izraelski umjetnik koji pored ostalog izrađuje fascinantan nakit s motivima minijaturne hrane.

Aaronove minijature su toliko realistične da ih mnogi požele i pojesti, ali naravno, nisu jestive jer su izrađene od polimerne gline.

Svi Shayevi steakovi, burgeri, pite, povrće, jaja i sve što možete zamisliti njegov je ručni rad.

Talentiran 28-godišnjak s vremenom je postao popularan i izvan granica Izraela pa sada njegove minijature hrane možete i kupiti u njegovom web shopu.

Radovi Aarona Shaya šarmantni su jer su nevjerojatno realistični, a sada ideja da se hrana koristi kao motiv za nakit doista je originalna.

Shay je oduvijek pokazivao interes za kuhanje i posjeduje veliku zbirku kuharica, a kada je 2004. otkrio polimernu glinu njegov kreativni duh dao si je oduška i počeo je izrađivati prve „sendviče“ koji su se mogli nositi kao – naušnice.

Njegove minijature hrane nastaju korištenjem ponajprije polimerne gline, ali i metala, papira, boje i drugih materijala.

U razgovoru za Sweet Station objasnio je da inspiraciju za svoje radove pronalazi u gastro magazinima, a posebno vodi računa o omjerima obzirom da sve umanjuje i do 12 puta.

Za izradu para naušnica s pripadajućim sendvičima treba mu nekoliko sati.

Aktualne radove Aarona Shaya možete pronaći na njegovoj Facebook stranici i naravno kupiti putem njegovog web shopa.

I.Zidar/ foto: FB Aaron Shay

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…