Knjiga koju vrijedi pročitati

Hrana za mozak – recepti za bolje pamćenje i raspoloženje

hrana.mozak310x250

prof. dr. Vida Demarin i suradnice:

HRANA ZA MOZAK
Jelovnici za zdrav mozak i dugo pamćenje

VBZ, Zagreb, 148 stranica

 

“Hrana za mozak” najnoviji je uradak profesorice Vide Demarin i njezinih suradnica – to je knjiga koja će pomoći svakome od nas da održimo svoj mozak zdravim, mladim i vitalnim kako bi nas besprijekorno služio do duboke starosti. Knjiga donosi više od 70 jednostavnih i brzih recepata za poboljšanje pamćenja i raspoloženja.

Znanstveno je dokazano da hrana ima velik utjecaj na zdravlje i funkcioniranje mozga.

Poznato je da kemijske tvari koje hranom unosimo u svoj organizam snažno utječu na naše pamćenje, koncentraciju, način razmišljanja i raspoloženje, no istodobno su važne u liječenju i sprječavanju mnogih bolesti – od karcinoma do depresije.

Zato iskoristimo informacije koje nam nudi ova knjiga i pripremajmo najzdraviju hranu za svoj mozak!

U ovoj knjizi autorice preporučuju sedamdesetak jednostavnih i brzih recepata koji sadrže namirnice provjereno korisne za očuvanje zdravlja mozga.

Povodom Tjedna mozga (11. 3. – 17. 3.) među onima koji do 17. 3. pošalju na naš mail redakcija@gastronomika.hr fotografije zdrave hrane, redakcija će odabrati najzanimljivije fotografije i autore darivati s tri primjerka knjige HRANA ZA MOZAK.

Obroci koje predlažu poboljšat će vaše pamćenje i pozitivno će djelovati na vaše raspoloženje i moždanu aktivnost!

Bez obzira na to želite li ojačati svoj mozak, spriječiti stres ili ga se riješiti, proširiti svoju memoriju ili poboljšati koncentraciju, “Hrana za mozak” bit će vam vodič na putu do vašeg cilja jer sadrži sjajne ideje za dnevne obroke osmišljene tako da vam pomognu ostvariti taj cilj.

Prof. dr. Vida Demarin, neuropsihijatrica, ugledna je autorica brojnih stručnih knjiga i udžbenika iz područja neurologije.

U njezinom bogatom izdavačkom opusu važno mjesto zauzimaju i popularne knjige koje se bave očuvanjem zdravlja i sprječavanjem bolesti mozga te poboljšanjem pamćenja.

P.R. / foto: VBZ

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

mrsavljenjebezdijete

Promocija knjige Mršavljenje...

Zagreb, Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, 27. veljače 2013. (srijeda) Udruga Zdravi grad iz Splita i Škola narodnog…

zudnja za hranom-rez

Žudnja za hranom - vaš...

Knjiga „Žudnja za hranom“ razmatra znanstveno dokazane utjecaje pojedinih namirnica na raspoloženje i energiju te pruža konk…