Novo priznanje hrvatskim ugostiteljima
Hrvatska dobila još sedam restorana u prestižnoj udruzi JRE

Novi članovi JRE, što se smatra stepenicom ispod Michelinove zvjezdice, su Prasac i Dubravkin put iz Zagreba, Boškinac s Paga, Johnson iz Mošćeničke Drage, Draga di Lovrana iz Lovrana, Pelegrini iz Šibenika te Adriatic Grašo iz Splita
Hrvatska je dobila još sedam novih restorana u prestižnoj udruzi JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) te ih sada ima ukupno 14, što je zavidan broj i jasan pokazatelj kontinuiranog napretka gastro ponude.
Na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom restoranu Dubravkin put pored domaćina u udrugu su primljeni još restorani: Draga di Lovrana iz Lovrana, Boškinac s otoka Paga, Johnson iz Mošćeničke Drage, Pelegrini iz Šibenika, Adriatic Grašo iz Splita te Prasac iz Zagreba.
Novih sedam restorana pridružilo se tako ranije uvrštenim „starosjediocima“ iz Istre i Kvarnera a to su, podsjetimo: Damir i Ornella i Pepenero iz Novigrada, Monte iz Rovinja te San Rocco iz Brtonigle, odnosno kastavski Kukuriku te Le Mandrać i Plavi podrum iz Voloskog.
Teo Fernetich iz San Rocca, ujedno predsjednik udruge JRE za Hrvatsku, točnije udruženja mladih kuhara Europe smatra da je ovo veliko postignuće za hrvatsku gastronomiju i važno priznanje radu i kulinarskoj filozofiji izabranih restorana jer za ulazak među 350 top restorana iz cijele Europe neophodne su najbolje namirnice, vrlo ozbiljno kuhanje, vrhunska kvaliteta i osobnost restorana.
Talent i strast mladih kuhara
Promociji novih članova JRE iz Hrvatske prisustvovao je i Hans van Manen, glavni tajnik asocijacije JRE te dopredsjednik udruge Ramon Dios te Denis Ivošević, direktor TZ Istre koji je prije dvije godine u doveo ovu prestižnu organizaciju u Hrvatsku.
Jeunes Restaurateurs d’ Europe je prestižna gastronomska asocijacija koja se smatra prvim korakom za dobivanje Michelinove zvjezdice, a promiče poštivanje tradicije te kreativnost i inovativnost mladih kuhara pod motom „talent i strast“.
D.S. / foto : PR fotografije