Međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara - Istanbul Gastronomy Festival 2013.
Hrvatskoj pet medalja na festivalu gastronomije u Istanbulu

Nacionalni tim Hrvatske u sastavu Sabina Jalšić, Maja Mačković i Josip Carević koji se natjecao u kategoriji Team Grand Prix osvojio je srebrnu medalju
Od 5. do 10. veljače 2013. održao se u prostoru TÜYAP Expo centa u Istanbulu po 11. put Istanbul Gastronomy Festival – međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara.
Ovo prestižno natjecanje je organizirano od strane TAF-a (All cooks Federation – Turkey) i okuplja preko 2000 najboljih kuhara iz cijelog svijeta, Europe, Amerike, Afrike i Azije.
Na ovogodišnjem festivalu sudjelovali su kuhari 25 zemalja, te mnogi poznati svjetski suci.
Kuhari su se natjecali u 50 kategorija koje su bile podijeljena u individualna i ekipna natjecanja juniora i seniora te natjecanja nacionalnih timova.
Savez kuhara mediteranskih i europskih regija je imao i ove godine svog predstavnika – Josipa Carevića.
Carević (na slici desno) je žiri oduševio u kategoriji jelo od janjetine i originalno jelo od ribe koristeći domaće maslinovo ulje, ribu, meso i začine čime je u Istanbul donio dašak Mediterana i Dalmacije te osvojio dvije srebrne medalje.
Srebrnu medalju osvojio je i nacionalni tim Hrvatske u sastavu Sabina Jalšić, Maja Mačković i Josip Carević (na slici gore) koji se natjecao u kategoriji Team Grand Prix.
Sabina Jalšić i Majom Mačković, pokazale su svoje vještine i u kategorijama moderna kuhinja i jelo od janjetine osvojivši u svojoj konkurenciji zlatne i srebrne medalje.
P.R. / foto: Savez kuhara mediteranskih i europskih regija