Veličanstven uspjeh Damira Fabijanića

Iće&piće proglašen trećim najboljim gastro časopisom na svijetu!

ici i pice broncano 2012

Bolji od hrvatskog gastro časopisa samo su američki Lucky Peach i austrijsko-njemački Falstaff što je ogroman uspjeh, a tek nešto manje vrijedan rezultat ostvario je Srećko Lorger čija je knjiga “Sve je to jena kužina” – četvrta na svijetu u svojoj kategoriji

Piše: Ivan Zidar

Iće&piće“, najbolji hrvatski enogastro magazin, dobio je veliko međunarodno priznanje – proglašen je trećim najboljim gastro magazinom na svijetu!

Na gala priredbi pred tisuću uzvanika u sklopu manifestacije Gourmand World Cookbook Awards u pariškom kazalištu Folies Bergère održanoj u utorak, 6.ožujka nagradu za najbolji magazin dobio je američki gastro magazin Lucky Peach, a drugo mjesto osvojio je austrijsko-njemački Falstaff.

Treće mjesto „Ića&pića“ golemo je priznanje za pokretača, izdavača i glavnog urednika ovog časopisa Damira Fabijanića.

Časopis “Iće&piće” se ove sezone može pohvaliti intervjuima s Ferranom Adrijom u zadnjem tjednu postojanja njegova restorana »El Bulli«, te s braćom Roca koji vode drugi najbolji restoran na svijetu (»El Celle de Can Roca« u Gironi).

Drugi hrvatski kandidat za prestižnu svjetsku nagradu u izboru Gourmanda bio je splitski pisac Srećko Lorger sa svojom knjigom „Sve je to jena kužina“ u izdanju zagrebačkog VBZ-a, koja je bila nominirana među četiri najbolje knjige o hrani na svijetu u prošloj godini, ali je završila na također vrijednom četvrtom mjestu u doista velikoj konkurenciji.

Knjiga Srećka Lorgera „Sve je to jena kužina“ fokusirana je na istraživanje leksika vezana za tradicionalno kulinarsko umijeće i po tome je riječ je o jedinstvenoj knjizi u hrvatskoj recentnoj gastronomskoj literaturi.

Na gala spektaklu u Parizu najboljom kuharicom (knjigom) na svijetu za 2011. proglašena je „Patagonijska kuhinjaFrancisca Fantinija iz Čilea, nagradu za najbolju kuharicu koju je napisao profesionalni chef dobio je Rafael Osterling iz Perua, a nagrađeni TV show je onaj indijskog kuharskog dvojca Rockya Singha i Mayuta Sharme.

Dodajmo na kraju i da su u kategoriji knjiga o pojedinačnom jelu prvu nagradu za svoju knjigu o kranjskim kobasicama dobili slovenski autori Janez Bogataj, Žare Kerin i Janez Pukšič.

Popis svih dobitnika nagrade Gourmand možete pročitati ovdje.

Čestitamo svima!

Screenshot: Gourmand Awards 2012

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

abc sir

ABC svježi krem sir dobio...

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu ABC sir tvrtke Belj…

restoran noma - osoblje

Noma Rene Redzepija opet...

Danski restoran Noma vratio se 2014. na prvo mjesto San Pellegrino izbora za najbolji restoran svijeta, odlučilo je glasačko tijelo …

CCR-Klopa 4 Anèmona

Najbolji restoran na svijetu...

Slavni El Celler de Can Roca iz Girone jedini je od razvikanih restorana koji je dobro prošao u izboru publike koja ocjenjuje lokale u izb…

pelegrini1

Najbolji restoran Dalmacije...

Izbor najboljih dalmatinskih restorana organizirali su Nedjeljni Jutarnji, Dobra hrana i tvrtka Vinart U sklopu četvrtog po redu Dal…