Masterchef 2: Ostalo još četvoro natjecatelja

Ivona Kristina ispala pa dobila posao u dubrovačkom restoranu i kreće u CIA-u

IVONA KRISTINA VUJNOVIC rez

Ambiciozna Dubrovčanka iduće godine namjerava upisati CIA, američki kulinraski institut

Ivona Kristina Vujnović (31) iz Dubrovnika, na iznenađenje mnogih koji su očekivali da će baš ona dogurati do superfinala s Markom Palfijem, ispala je iz Masterchefa.

Zadatak da se kopiraju jela Mate JankovićaFoie gras club sandwich i Čokoladna zemlja nije joj najbolje legao i vidjelo se da nije imala svoj dan mada su na kraju o ispadanju odlučivale sitnice.

U Hrvatskoj živim već deset godina, u Americi sam rođena. Ne znam što ću dalje, vidjet ćemo“ – kometirala je Kike za Novu TV svjesna da je njezino porijeklo često bilo ključno za tanjure koje je donosila pred žiri.

Naime, upravo se na taj način najčešće izražavala kroz hranu, a njene internacionalne kombinacije američkih i dubrovačkih jela, oduševljavale su žiri.

Ipak, poskliznula se u finalnom tjednu na jelima Mate Jankovića koji su je lansirali kući i uskratili šansu da osvoji prestižnu titulu.

Kike o Nikoli Lesaru – car, lud je kao kupus, obožavam ga, ali mu fali mu to i na tanjuru da bude izvrstan

Kike o Marku Palfiju – moj Budha, ali strah me da ne izađe iz svoj ‘comfort zone’, da se tu ne posklizne

Kike o Petri Gerić – ima najveću ambiciju, govori da bi doma, ali želi do kraja, a zbog previše želje na tanjuru sama sebi komplicira

Kike o Ivani Čuljak – fantastična sa slasticama, htjela bih da pokaže sve što zna, ali fali joj koji nivo znanja da dostigne ostatak

Da sam ispala prije top 5, ubila bih se, a ovo – it’s ok. Ostali su ovdje dobri kuhari, ali ja sam najbolja :). Samo je Palfi bolji od mene, bilo bi prenapeto da smo nas dvoje ostali u finalu, haha“ – našalila se Kike, dodajući da je „ovaj top 5 uistinu pravedan top 5“.

Ostavila bih još i Petru Plantak, ona kuša s dušom i jako sve razumije. Ali svi koji su ostali su mi favoriti od početka“ – priznaje Kike.

Ivona Kristina nije skrivala malu razočaranost što odlazi, ali, kako kaže, jednostavno je imala loš dan. „Ja sam vam kao Robert Predrag Žmire prošle godine. Imala sam loš dan i to je to, jednostavno nisam bila skoncentrirana“ – kaže Kike za Novu TV.

Show će ipak pamtiti kao divno iskustvo u kojem je puno naučila.

Kaže da će joj najviše nedostajati Kutije iznenađenja, a najmanje Stres testovi i „slanje na balkon“.

Ovdje sam puno naučila o sebi i sve više sam rasla iz izazova u izazov kao kuharica i kao osoba. Pamtim posebno Gastroduel iz Baranje, kad sam bila vođa. Nisam htjela biti dominantna, pustila sam ih da odrade. Gastroakademije su bile fantastične, najbolja mi je bila sa Škufom jer nam je približio egzotičnu kuhinju, a usjeklo mi se i ono Dinovo trančiranje janjetine i leskovački voz“ – kaže Kike.
Ivona Kristina ne skriva da je veliki ljubitelj kuhanja i kaže da je u show došla dokazati da može jer se oduvijek htjela baviti tom profesijom i ovdje je vidjela svoju odskočnu dasku.

Moji aduti su što sam odrasla vani i imam to gastronomsko iskustvo izvana, mogu raditi super fusion i to je super. Vedra sam i takav karakter ti izlazi i na tanjuru“ – kaže Kike koja će upravo zahvaljujući njima tražiti novu kulinarsku šansu.

Ivona Kristina od ljeta radi u jednom poznatom dubrovačkom restoranu gdje vodi smjenu, ali tu ne staju njezine ambicije.

„Iduće godine želim upisati CIA, američki kulinarski institut“ – otkrila je Kike za Večernji list.

D.S. / foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

INES SARICrez

Ines Šarić napustila...

Deset minuta koliko su kandidati imali za pripremu sushija nije bilo dovoljno pa je Ines pod stresom radila greške Ines Šarić, 30-god…

tvrtko šakota u masterchefu

Chef Tvrtko Šakota bio je...

U najtežem izazovu do sada trebalo je napraviti rolicu s brancinom, kremu tofua i badema, kozicu u panko mrvicama, sake – mirin re…

mc2-petra plantak i svinjske nogice

Petra Plantak u pobjedničkom...

Malo poznatu kornatsku ribu najbolje su spremile natjecateljice Ivona Kristina, Petra i – Petra Petra Plantak je ušla u pobjedn…

_MG_8786-1

Petra Plantak najbolja u...

Finalisti nisu imali previše teškoća s pripremom srnećeg fileta pa su svi dobili pohvale za prezentiranje jela, a žiri je kao najbo…